Trafik: 8 de 8 kusurlu Bilirkişi: Teknik arıza

Güncelleme Tarihi:

Trafik: 8 de 8 kusurlu Bilirkişi: Teknik arıza
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 01, 2009 00:00

İzmir´de oturan emekli öğretmen Ertürk Arcak ve emekli memur Fatma Arcak, doktor kızları Gonca Deniz´le iki yakınının öldüğü kazaya neden olan sürücü Mahmut Çöle’nin tutuklanmayıp hakkında dava açılmamasına isyan etti.

Haberin Devamı

Kaza, geçen yıl Mart ayında, meydana geldi. Özel bir klinikte dahiliye uzmanı Özlen Deniz (35), iki yıllık eşi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde fizik tedavi uzmanı doktor Gonca Deniz (27), annesi Şerife Deniz (67), emekli polis memuru eniştesi Hasan Kaplan (55) ve teyzesi Esma Kaplan´ı (53) da yanına alıp, ağabeyi Durmuş Deniz´in nişan törenine katılmak için kendisine ait otomobille, Kocaeli´ne doğru yola çıktı.

Deniz´in kullandığı otomobile, Selimşahlar Mevkisi´nde, direksiyon hakimiyeti kaybolunca karşı yönden gelip kendi şeridine geçen Mahmut Çöle’nin (49) kullandığı otomobil çarptı. Kazada, Hasan Kaplan ve Şerife Deniz, olay yerinde, doktor Deniz de, 15 gün komada kaldıktan sonra öldü. Manisa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince tutulan raporda, sürücü Çöle’nin, şeride tecavüz etme kuralını işlediği, 8 de 8 kusurlu bulunduğu belirtildi. Sürücü, tutuklanmazken, ifadesinde, otomobilinin sol ön lastiğinin patlaması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve kazanın meydana geldiğini dile getirdi.

Ailenin ağlatan isyanı

Haberin Devamı

Kızlarını, hayatının baharında trafik terörüne kurban vermenin acısını yaşayan emekli öğretmen Ertürk Arcak ve emekli memur Fatma Arcak, kararla şok oldu. İtiraz ettikleri raporla ilgili sonucu bekleyen çiftten gözüyaşlı anne Fatma Arcak, ``Sürücü, polis raporunda 8 de 8 kusurluydu. Adli Tıp raporunda kusursuz geldi. Polisin düzenlediği trafik kazası raporunda değinilmeyen lastik patlaması bilirkiş incelemesinde gerekçe gösterilmiş. Oysa kaza yerinde bu bilinebilirdi. Herşeyden önce cantın yolda izi olurdu. Bilirkişi raporu, sürücünün ifadesine dayanılarak hazırlanmış. Gerçeği de yansıtmıyor’’ dedi. Baba Ertürk Arcak ise, adalete güvenlerinin azaldığını söyledi.

KovuÅŸturmaya hiç gerek yok Â

Kazayla ilgili soruşturmayı sürdüren Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu´ndan alınan ve her iki sürücünün de kusursuz olduğu yönündeki bilirkişi raporu doğrultusunda, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bilirkişi raporunda, kazanın, ani olarak lastik patlaması şeklinde yaşandığı, teknik arızanın yüzde 100 etkili olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!