Tombaladan çekmedik sokağın nabzına baktık

Güncelleme Tarihi:

Tombaladan çekmedik sokağın nabzına baktık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 17:47

AK Parti İzmir adaylarını 3 ilçe eksiğiyle açıkladı.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel’de partisinin belediye başkan aday adayları, ilçe başkanları ve milletvekilleriyle biraraya geldi. Toplantıda yan yana oturan Yıldırım ve AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın saks mavisi kravatları ile İzmir milletvekilleri İlknur Denizli ve Nesrin Ulema’nın saks mavisi ceketleri ilginç görüntü oluşturdu.
Binali Yıldırım, basına kapalı toplantıda konuşmasına aday belirleme sürecini anlatarak başladı. Yıldırım’ın, “Aday belirlerken teşkilat içinde yapılan eğilim yoklamasında, anketlerde önde çıkan isimleri ve o ilçede yaşayan kişilerden olmasını tercih ettik. Bu süreçte birlik ve beraberlik çok önemli. Hepiniz kola gireceksiniz, birbirinize sarılıp öpüşeceksiniz. Aday olmayan arkadaşlar adayla birlikte daha çok çalışacak. Aday gösterilmeyen arkadaşlarımıza da büyük görev düşüyor, onların da süreçte aktif görev almasını taşın altına ellerini koymalarını bekliyoruz” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Aliağa’da Kaya şoku
AK Parti Aliağa’nın adayı Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz oldu. Yorulmaz aday adayı olmadığı için toplantıya gelmedi, ancak iddialı aday adaylarından eski Belediye Başkanı Tansu Kaya karara tepki gösterdi. Kaya’yı partililer sakinleştirdi. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş yeniden aday gösterildi. Bayraklı’da İsmail Sarı aday oldu.

Bir hafta önce üye oldu
Balçova Belediye Başkan adayı Hasan Özcan oldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu eski Genel Sekreteri olan Özcan, CHP kökenli. 2002 seçimlerinde DSP’den Erzurum milletvekili adayı oldu. Halk Bankası Yönetim Kurulu eski üyesi. AK Parti’ye bir hafta önce geçti.
Bergama eski İlçe Başkanı Hasan Şahin Bergama’dan aday gösterildi. Beydağ adayı Fevzi Kaya oldu. AK Parti Bornova’da İlhan Kaya’yı aday olarak açıkladı. Favori gösterilen Hüseyin Özkan’ın anketlerde çıkmadığı için aday yapılmadığı söylendi. Partinin Buca adayı Cemil Şeboy, ismi açıklandıktan sonra toplantıya katıldı. Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Bergama’dan aday olmak isterken Dikili’nin adayı oldu. Foça’da Devlet Hastanesi eski Başhekimi Doktor Salih Emrullah Keleş, Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ise Çiğli belediye başkan adayı gösterildi. Gaziemir’in adayı Belediye Meclis Üyesi Kerem Baykalmış oldu.

Haberin Devamı

Kalkan Karabağlar’a
AK Parti Karabağlar’da teşkilatçı adayları eledi ve İzmir Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Necip Kalkan’ı aday çıkardı. Yıllarca DYP’de siyaset yapan Kalkan, 1999 yılında bu partiden milletvekili adayı olmuştu. Kalkan’ın adı, 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Karabağlar için geçti. Ancak o Konak’ı istemişti. Kalkan’ın adaylığı tepkilere neden oldu. AK Parti Karabağlar üyelerinden Arif Altınel, tepkisini bağırarak dile getirdi ve “Burası Karabağlar gelen ağlar, giden ağlar. Bu kararı tanımıyoruz. Bakanı kim yönlendiriyorsa yanlış yönlendiriyor. Ahbap çavuş ilişkisiyle aday belirliyorlar. İthal aday istemiyoruz. Tepeden inme aday olmaz, bir kez bile partiye gelmedi” dedi. Altınel’i diğer partililer uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Denizli Konak’ta
İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Konak Belediye Başkan adayı gösterildi. Bir ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa mitinginde düşen ve sol dizinde lif kopan Denizli’nin alçıya alınan ayağının tedavisi astronot botuyla tedavisi sürüyor. Denizli, parti çalışmalarına koltuk değneği ve astronot botuyla katıldı. Denizli’nin Konak’taki seçim çalışmalarını da bu şekilde sürdüreceği öğrenildi.

Doktor adaylar
Karaburun Belediye Başkan adayı Hüseyin Altın oldu. İnşaat Mühendisi olan Altın, iki yıl önce CHP belediye meclis üyeliğinden istifa ederek, AK Parti’ye geçti. Altın CHP’den önce de ANAP’taydı. Kemalpaşa adayı Gençlik Kolları eski İl Başkanı Arif Uğurlu oldu. 37 yaşındaki Uğurlu, müteahhitlik yapıyor. Menderes SGK İlçe Müdürü Bülent Soylu, Menemen Belediye Başkan adayı Menemen Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Bilal Kaplangı, Seferihisar Hamit Nişancı, Narlıdere Erkan Dereli, Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sadık Doğruer, Kınık Belediye Başkan adayı gösterildi. Selçuk’ta Zeynel Bakıcı, Ödemiş’te Mahmut Badem, Kiraz’da Erol Çomak, Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez, Tire’de Mehmet Çeltikcioğlu aday olarak açıklandı.
AK Parti Urla, Güzelbahçe ve Karşıyaka adaylarını cuma gününe kadar açıklayacak.

Haberin Devamı

VERİLMİŞ SÖZÜMÜZ YOK
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 30 Mart yerel seçimlerinde yarışa gireceği ilçe belediye başkan adaylarının isimlerini “Nasıl olsa biliyorsunuz” diyerek, açıklamadı. Yıldırım Güzelbahçe, Karşıyaka ve Urla ilçelerinde kararın henüz verilmediğini söyledi. Soruları yanıtlayan Yıldırım, Yıldırım Ulupınar’ın aday gösterilmemesine “Kimseye verilmiş bir sözümüz yok. İsimlerin belirlenmesinin belirli aşamaları var. Saha araştırmaları, kanaat önderlerinin görüşleri, anketler, ilçe ve il teşkilatı, milletvekillerimiz tüm bu bilgiler biraya toplanıyor ve adaylar belirleniyor. Her ilçede birden fazla aday adayımız var. Onlar arasından karar verdik” dedi.

SPEKÜLASYONA YER YOK
Yıldırım, Karabağlar adayı Necip Kalkan’ın teşkilattan tepki gördüğü yönündeki soruya “Dedikodulara itibar etmeyin. Biz AK Parti’yiz. Biz her süreçte teşkilatın arkadaşların sokağın nabzına göre hareket ederiz. Seçtiğimiz adayları tombaladan çeker gibi seçmiyoruz. Hepsinin toplumda İzmir’de bulundukları yerde karşılığı var. Necip Kalkan ismini İzmir’de duymayan bilmeyen yok. Geçmişini bilmeyen yok. İnsanlar üzerinde kolayca spekülasyon yapmayı doğru bulmuyoruz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

TEK KADIN ADAY
Hafta sonu tüm adayların yapılacak toplantı ile kamuoyuna tanıtılacağını ifade eden Yıldırım, kadın aday olarak sadece İlknur Denizli’nin gösterilmesinin kadınların ilgisizliğinden kaynaklandığını öne sürdü. Yıldırım, Denizli’nin rahatsızlığını da soran basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı: “Herkesin başına her iş geçebilir. Seçimde adayların başına iş gelmeyeceğinin garantisi yok. Allah’a şükür İlknur Hanım’ın ciddi sıkıntısı yok. Kaldı ki o haliyle bile bugün geldi çalışmalara katıldı. Sorun olacağını düşünmüyorum. Kadın adaylar arasında başvurular azdı. Gönül isterdi ki kadın adaylar daha fazla ilgi duysun ve daha fazla şans verelim ama olmadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!