Tokat gibi cevap

Güncelleme Tarihi:

Tokat gibi cevap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 00:00

Isparta'da yaşanan olaylara ve ’’83 yıllık efsane, şimdi oldu kestane’’ yazılı pankartın hakaret içermediğini söyleyen Vali Uzun'a tepki gösteren İzmirliler sarı-kırmızılı kulübe sahip çıkarken, en anlamlı destek ezeli rakip Karşıyaka'dan geldi.

ÖZLENEN DAYANIŞMA

Göztepe'nin Ispartaspor'a deplasmanda 2-1 yenildiği maçta tribüne asılan ’’83 yıllık efsane, şimdi oldu kestane’’ yazılı pankart yüzünden çıkan olaylar karşısında İzmir kulüpleri tek yürek oldu. Özellikle ’’Kestane’’ sözünün hakaret içermediğini söyleyen ve pankartın indirilmesini isteyen Göztepe Başkanı İsmail Hakkı Gül'ü korumalarıyla protokol tribününden attıran Isparta Valisi Şemsettin Uzun'a büyük tepki gösteren İzmir kulüplerinin temsilcile-ri, olayları kınayıp, Göztepe'ye sahip çıktı.

ORTAK AÇIKLAMA DAVETİ

Karşıyaka Profesyonel Şube Başkanı Tayfun Yelkenbiçer, yaşananlara tepki göstererek Göztepe ile ’’Ezeli rakip ve ebedi dost’’ olduklarını kanıtladı. ’’Kestane kelimesinin argoda ne anlama geldiğini herkes biliyor’’ diyen Yelkenbiçer, KSK ve Göztepe gibi büyük camiaların daima hedef olduğunu söyledi. Vali Uzun'u eleştiren Altay Başkanı Melih Tandoğan, İzmir kulüplerini ortak bir açıklama yapmaya davet etti. Tandoğan, 83 yıllık bir kulübün başkanını tribünden attırmanın onur kırıcı olduğunu dile getirdi.

UYGAR TEPKİ VERELİM

’’O pankarta ben de aynı tepkiyi gösterirdim’’ diyen Altınordu Başkanı Bülent Erdik, ’’Göztepe'ye yapılan hakareti kendime yapılmış sayıyorum. İzmir olarak gerekli refleksi uygarca gösterelim’’ şeklinde konuştu. Olayların spor sahalarına yakışmadığını savunan Buca Başkanı Şeref Üstündağ, rövanşta Göztepe taraftarının Ispartalılara centilmenlik dersi vermesini istedi. İzmirspor Kayyum Heyeti Basın Sözcüsü Cihangir Marmara da statlara bu tür onur kırıcı pankartlar asılmaması gerektiğini belirtti.

TEPKİ SÜRÜYOR

Büyük bir kara leke

GÖZTEPE Başkanı İsmail Hakkı Gül, Isparta'da yaşanan olayların Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. ’’Camiamızı aşağılayan ve küçük düşüren o parkartı asmaya kimsenin hakkı yok’’ diyen Gül, Vali Şemsettin Uzun'un uyarıları dikka- te almadığını tekrarladı.

Dayak yedim

GÖZTEPE Teknik Direktörü Mustafa Fedai protokol tribinüne alınmadığı için taraftarların arasına gitmek zorunda kaldığını belirterek, ’’Hakan Akpınar'ın skoru 1-1 yapan golüne sevindiğim için 20-25 polis bir anda üzerime çullandı. Telsizle kafama vurdular, coplandım. Kafam şişti, sırtımda morluklar var. Taraftarlarımız da dayak yedi’’ diye konuştu.

Hepsini kınıyorum

GÖZTEPE'nin efsane futbolcularından Nevzat Güzelırmak, ’’Ef- sane Göztepe oldu kestane’’ yazılı pankarta çok üzüldüğünü, camiaları küçük düşürücü bu tür eylemlere izin veren kişilerin hesap vermeleri gerektiğini söyledi. Güzelırmak; Isparta Valisi Şemsettin Uzun, güvenlik güçleri ve ev sahibi ekibin yöneticilerini kınadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!