TİVMED İzmir’de şube açtı

Güncelleme Tarihi:

TİVMED İzmir’de şube açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 17:26

Tehlikeli İşler ve Mesleki Eğitim Derneği İzmir temsilciliği açıldı. Derneğin İzmir temsilciliğine Dilara Sürgü getirildi. Tehlikeli iş kollarının eğitiminde yetkili tek mercii olan derneğin İzmir Koordinatörlüğünü Gülümser Bubik üstlenecek.

Haberin Devamı

İş kazaları ile mücadele eden ve tehlikeli iş kollarındaki iş güvenliği, işçilerin eğitimi konularında rol üstlenen Tehlikeli İşler ve Mesleki Eğitim Derneği, TİVMED’in İzmir temsilciliği hizmete girdi. TİVMED İzmir Temsilciliği’ne Dilara Sürgü getirildi. Sürgü, görevlendirmesini Dernek Başkanı Hakan Uğur’dan aldı.

Törende konuşan Başkan Uğur, "Soma ve Ermenek faciaları gösterdi ki; ülkemiz bu konuda acilen bir eylem planı içerisinde olmalı, işçi sağlığı ve eğitimi konusunda hızla yol almalı ve bilinçlenmeli. Yaşadığımız faciaların ardından yürürlüğe giren ve iş güvenliği konusunda yeni yaptırımlar getiren yasalar da derneğimizin kuruluş amacıyla örtüşüyor. Bu yasalar işçinin eğitimi ve işverenin bu konudaki yükümlülüklerini artırıyor. Tehlikeli iş kollarındaki işçilerin eğitiminde aktif görevde tek sivil toplum örgütü olan derneğimizin önemi her geçen gün artıyor" dedi.

Haberin Devamı

Derneğin İzmir temsilcisi olarak görev başı yapan Dilara Sürgü ise "Soma faciası, tehlikeli iş kollarında faaliyet gösteren işçi ve işverenlerin dışında hepimizin büyük acısı ve sorumluluğu oldu. Biz, bu derneğin İzmir temsilciliğinin açılmasına bu bilinçle öncülük ettik. İzmir önemli bir sanayi kenti. Hizmet sektörünün de hızla geliştiği bir kent. Tehlikeli işlerin eğitimine ilişkin çıkan yeni yasa ile fuar, kongre organizasyon işletmeciliğinden kasaplığa değin pek çok meslek grubu tehlikeli iş kolu kapsamına girdi. Yeni faciaların önüne geçmek için derneğimizin önemli bir görev üstleneceğini düşünüyorum" dedi. Sürgü, TİVMED’in İzmir Koordinatörlüğünü Gülümser Bubik’in üstleneceğini bildirdi.

Merkezi Ankara’da bulunan TİVMED, Kocaeli, Bursa, Gaziantep gibi sanayi yoğun kentler ile üç büyük kentte 170’i aşkın tehlikeli iş kolunda işçilere eğitim veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!