Temiz enerji atağı

Güncelleme Tarihi:

Temiz enerji atağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vali Kemal Nehrozoğlu jeotermalden sonra rüzgár tarlaları için kolları sıvadıklarını söyledi, ‘Sıra güneş enerjisinde’ dedi. Santralların kent dışında kurulacağı açıklandı.

TEAŞ ve TEDAŞ ile ortak

İZMİR Valisi Kemal Nehrozoğlu, İl Özel İdaresi'nin rüzgar enerjisi üretmek için rüzgar tarlası projeleri geliştirdiğini belirterek, ‘‘İzmir'e temiz enerji getirmede öncülük ediyoruz'' dedi. Rüzgar tarlası kurulması kararının İl Genel Meclisi'nde kabul edildiğini hatırlatan Nehrozoğlu, TEAŞ ve TEDAŞ'la ortak çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Güçbirliği model oldu

TÜRKİYE'de ilk defa Güçbirliği Holding tarafından Alaçatı'da oluşturulan 7.2 megawatlık rüzgar tarlasının İzmir İl Özel İdaresi'ne örnek teşkil ettiğini belirten Vali Nehrozoğlu, ‘‘Jeotermal enerji konusunda çalışmalar yapılırken, Güçbirliği Holding'in kurduğu rüzgar tarlası bizim de bu konuda çalışma yapmamız gerektiği fikrini doğurdu'' dedi.

Ses-görüntü kirliliği yok

JEOTERMALDE Türkiye'deki özel idarelere öncülük eden İzmir Özel İdaresi'nin rüzgar santralları ve tarlaları kurma konusunda da aynı görevi üstleneceğini belirten Nehrozoğlu, ‘‘Santralları kent dışında kurulacağı için ses ve görüntü kirliliğine neden olmayacak'' dedi. Nehrozoğlu, güneş enerjisi konusunda da çalışma yapmak istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!