Teleferikte Ege markası

Güncelleme Tarihi:

Teleferikte Ege markası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2011 00:00

Balçova’daki teleferik tesislerinde 24 yıl operatör olarak çalıştıktan sonra Kemalpaşa’da STM Sistem A.Ş.’yi kuran Orhan Yılmaz, 250 bin euroluk yatırım yaptı, kabin de üretecek.

Haberin Devamı

İZMİR’in Kemalpaşa İlçesi’nde 13 yıldır halatlı taşımacılık sektöründe hizmet veren STM Sistem Teleferik A.Ş., rakipleriyle mücadele için 250 bin Euro yatırım yaptı. Şirket, teleferik kabini üretimi için gerekli belgelerin tamamlanmasının ardından üretime başlayacak.
24 yıl İzmir Balçova’daki teleferik tesislerinde operatör  olarak çalışan Orhan Yılmaz, 1998’de bilgi ve birikimini kullanarak Raşit Tezcan ile STM Sistem Teleferik A.Ş.’yi kurdu. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 bini kapalı 25 bin metrekare alanda faaliyet gösteren STM, kısa sürede yurt içi ve dışında bir çok projeye imza atarak adını duyurdu.

Dünya standartlarında

Türkiye’nin dünya standardında hizmet veren tek firması olan STM Sistem Teleferik, yabancı rakipleriyle halatlı taşımacılık konusunda kıyasıya mücadale veriyor.
250 kişinin çalıştığı fabrikanın kurucu ve CEO’su Orhan Yılmaz, “Dünyada bu sektörde iki ülke lider konumda. Biri İtalya, diğeri ise Avusturya. Bu iki ülkedeki sektör firmalarının yıllık ciroları 600 ile 650 milyon Euro arasında. Biz de şirket olarak 2000-2003 yılları arasında hızlı bir yükseliş trendi yakalayıp, dikkatleri üzerimize çektik. Artık dünya çapında çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Önemli projeler

İlk büyük projesi 2006 yılında Isparta Davras Kayak Merkezi’ne yaptığı 700 ve 1200 metrelik teleferikler olan STM, bu projenin ardından, hem yurt içi hem yurt dışından teklifler almaya başladı. Orhan Yılmaz, “Türkiye’de Muş, Kars’ın Sarıkamış ve Ankara’nın Keçiören ilçeleri ile Azerbaycan’da yaptığımız teleferikler hizmet veriyor. Şu an 2 bin 500 ve 2 bin 700 metrelik Erzincan-Ergan teleferik projemiz devam ediyor. Bu bölgedeki direklerin dikilme işlemi tamamlandı. Geçtiğimiz ay İran’lılarla görüşmelerimiz oldu. Oradaki projemiz de 6 ay içinde tamamlanacak” diye konuştu.

Kabin üretecek

Teleferiğin hazır hale getirilip, montajının yapılması kadar olan aşamaların yüzde 85’ini fabrikalarında yapabildiklerini belirten Yılmaz, “Sadece motoru ve standartlara uygun üretim olmadığı için halatı İtalya’dan alıyoruz. Elektrik ve metal aksamın tamamı burada üretiliyor. Kabin üretimi için de 250 bin Euro yatırım yaptık. AR-GE çalışmaları tamamlandı. Gerekli belgelendirmelerin tamamlanmasının ardından bu yıl içinde üretimle başlayacağız” dedi.

Daha çok iş

Haberin Devamı

Hedeflerinin daha çok iş, daha çok istihdam olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi; “Yıllık ciromuz 20 milyon TL. Bu rakamı ve çalışan sayımızı iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Bunu da kabin üretimiyle işimizi büyüterek yapacağız. Sağlacağımız istihdamla ülkemizdeki işsizlik sorununun çözümüne bir nebze olsun katkımız olacak. Bu konuda devletten de destek bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!