Tekstilden zeytinyağına

Güncelleme Tarihi:

Tekstilden zeytinyağına
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 01:35

67 yıldır tekstil işi yapan İstanbullu işadamı Turgut Gencal, Balıkesir Gömeç’e 15 milyon liralık zeytinyağı yatırımı yaptı.

Haberin Devamı

TEKSTİL sektörünün önemli kuruluşla-rından İstanbul merkezli Huzur Giyim, zeytinyağı sektörüne hızlı giriş yaptı. Balıkesir’in Gömeç ilçesinde ‘Güven Asa’ markasıyla üretim yapan zeytinyağı fabrikası kuran Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gencal, 15 milyon liralık yatırım yaptı. Törene katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’yi Avrupa’nın en fazla zeytin ağacı sayısına sahip ülkesi yapmak istediklerini belirtip, “Şimdilik, 170 milyon zeytin ağacı sayısına ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu rakam 250 milyona çıkacak” dedi. Dev tesisin bölgede zeytincilik sektörüne büyük katma değer sağlayacağını belirten Bakan Yılmaz, Gencal’ı kutladı, “İnsana hizmetin en somut örneklerinden biri iş ve aş vermektir. Sizin de ömrünüz, zeytin ağacı kadar uzun olsun. Ürününüz bereketli, fabrikanız hayırlı olsun” diye konuştu.

AĞAÇLARI HUZUR VERİYOR
1948’de kurdukları Huzur Giyim Sanayi ile insanlara hizmet etmeyi ve onların memnuniyetini gaye edindiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gencal, “İnsanımıza hizmet ilkesinden ayrılmadan, zeytin ağacına duyduğumuz sevgi ile tescilli markamız olan Güven Asa Naturel Sızma Zeytinyağı’nı üretmeye başladık. Dünyada zeytin ve zeytinyağı üretimi için Körfez Bölgesi, Ayvalık, Pelitköy, Burhaniye civarı daha uygun bir yer bulmak çok zordur. Bu bölgede oksijenin fazla olması zeytin ve zeytinyağının kaliteli olmasını sağlamaktadır. Bizde en iyi zeytinyağını üretmek için bu bölgeyi tercih ettik” dedi. 23 bin metrekare açık, 10 bin 500 metrekare kapalı alana, 360 ton günlük zeytin işleme kapasitesine sahip fabrikanın açılışı gerçekleştirildikten sonra tesisteki yemekte davetlilere zeytinyağlı baklava ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!