Tekrar uçabileceği günü bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Tekrar uçabileceği günü bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 11:26

MANİSA'da çocuklar tarafından bulunan kanadı kırık beyaz balıkçıl, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Şehzadeler İlçesi, Nurlupınar Mahallesi'nde, dün öğle saatlerinde çocuklar, sulama kanalı kenarında yaralı bir beyaz balıkçıl bulup, mahalle muhtarı aracılığıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne teslim etti. Sağ kanadında çarpmaya bağlı kırık olduğu belirlenen su kuşuna merkezin sorumlu veterineri Uğur Dilik tarafından gereken müdahale yapıldı. Kırık olan kanadındaki yarası temizlenip, yarım saatlik bir müdahale ile kanadındaki kırık sabitlendi.
Beyaz balıkçılların daha çok sahil kesimleri ve su kenarlarında yaşadığını belirten Veteriner Dilik, "Sanırım sahil kıyılarına göç ederken Manisa'da mola verdiği sırada kanadını bir yere çarparak kırmış. Kanadı kırık olduğu için uçamamış. Kanadının tahminen bir hafta önce kırıldığını düşünüyoruz. Gereken müdahaleleri yaptık. Kırık kanadını tedavi ettik. Artık bundan sonrası kendisine kalmış. Tekrar, eskisi gibi uçabilir mi bilemiyoruz. Kuşumuzu doğal yaşamdan koparmamak için İzmir Sasalı'daki doğal yaşam parkına teslim edeceğiz. Kuşun burada daha çabuk iyileşeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!