Tek eksiği koltuk

Güncelleme Tarihi:

Tek eksiği koltuk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 22:38

Rotasını Süper Lig olarak belirleyen siyah-beyazlı ekip 17 haftanın 12'sinde zirvede yer almasına rağmen özellikle derbilerde kaybettiği puanlar yüzünden arayı açamadı. Devreyi ikinci bitiren Ege temsilcisi yine de ligin en büyük favorisi.

BANK Asya 1.Ligi'nde devreyi 34 puanla ikinci sırada bitiren Manisaspor, lider Kasımpaşa'nın 1 puan gerisinde kalmasına rağmen ilk yarının adından en çok söz edilen takımlarından biri oldu. Geçen sezon Süper Lig'den düşen ekipte yer alan kaleci Ufuk, Güven, Borbiconi, Kalabane, Ferhat, Rafael, Sezer, Nizamettin gibi yıldızları elinde tutup kadrosunu Cenk İşler, Erman, Ömer, Muhammet Hanifi, Adem, Yiğit İncedemir gibi yetenekli oyuncularla güçlendiren Tarzan, 17 haftanın 12'sinde zirvede yer almayı başardı.

SONUNCU TAKIMA YENİLDİ

İlk yarıda tek yenilgisini 10. haftada son sırada bulunan K.Erciyes'ten alan siyah-beyazlı ekip, fileleri 35 kez sarsarak en golcü takım unvanını kazandı. 8 deplasmanda 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 15 puan toplayıp 1,8 puan ortalaması yaklayan Manisaspor, iç sahada aynı başarıyı yakalayamadı. Evindeki 9 maçın 5'ini kazanıp 4'ünden beraberlikle ayrılan Tarzan, yine 1,8 puan ortalamasıyla deplasman performansını tekrarlamış oldu. Bu arada 15 bin kişilik 19 Mayıs Stadı'nda ilk yarıyı 2374 seyirci ortalamasıyla oynamak da Manisaspor'un tribünde yalnız kalmasına yol açtı.

DERBİLER CANINI SIKTI

Manisaspor'un ilk yarıda arayı açmasını engelleyen faktörlerden biri, derbi karnesindeki kırıklar oldu. Siyah-beyazlı ekip, ilk altıda yer alan Kasımpaşa, Ç.Rize, Karşıyaka, Altay ve Diyarbakır'la oynadığı derbilerin tümünden beraberlikle ayrıldı. Ancak bu takımlardan Kasımpaşa, Altay ve Diyarbakır'ı ikinci yarıda evinde ağırlayacak olması da Manisa'nın avantaj hanesinde yer alıyor. Her şeye karşın ilk yarıda başarılı olduklarını savunan kurmaylar, ikinci yarıda yapılacak bir iki takviye ve iyileşen oyuncuların takıma katılmasıyla mutlu sona ulaşacaklarına inanıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!