TEGV'li öğrencilerin tarih ve kültür gezisi

Güncelleme Tarihi:

TEGVli öğrencilerin tarih ve kültür gezisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 10:44

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Uşak Öğrenim Birimi'nin 30 yaz okulu öğrencisi, İslamoğlu Kültür Evi ve Dokur Evi'nde tarihi ve kültürel güzellikleri yerinde inceledi.

Haberin Devamı

Uşak ve çeşitli illerde okuyan ve ilköğretim okullarında öğrenim gören TEGV Uşak Öğrenim Birimi'nin 30 yaz okulu öğrencisi, ‘Tarihi Evler Gezisi' kapsamında, İslamoğlu Kültür Evi'nde inceleme yaparken, yaren ve İslamoğlu kültürleriyle Uşak'ın tarihi konularında çeşitli bilgiler aldı. Ardından Dokur Evi'ne geçen öğrenciler, Uşak Belediyesi tarafından kurulan halı dokuma atölyesini gezdi. Halı dokumacılığı hakkında bilgi aldı. Halının nasıl dokunduğunu yerinde gördü.

TEGV Uşak Öğrenim Birim Sorumlusu Arzuhan Durmuş, yaz okulu öğrencilerinin çeşitli etkinliklere dahil edildiğini belirterek, “İslamoğlu Kültür Evi ve Dokur Evi, mükemmel atmosfere sahip kültürel mekanlar. İki ev de çocukların çok ilgisini çekti. Uşak Belediyesi'nin bu denli önemli projelere imza atmış olması hem yetiştirdiğimiz yeni nesil için hem de kültürünü öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için çok önemli. TEGV, öğrencilerimizin yaz dönemini keyifli ve verimli geçirmeleri için çalışmalarına devam edecek” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!