Tavukları sağ bırakan icra

Güncelleme Tarihi:

Tavukları sağ bırakan icra
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 00:00

ALİAĞA Helvacı’daki bir tavuk çiftliğinin sahipleri İstanbul firması Alp Gıda’dan aldıkları yem mısırların 200 bin lira tutarındaki ücretini ödeyemedi. Çiftlik sahipleri borçlarını ödeyemeyince ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Alp Gıda’nın avukatları tahsilat için geldiğinde, çiftliği terk edilmiş buldu. İçeride 69 bin tavuk bulunduğunu gören avukatlar alacağın bir miktarını karşılamak için ihtiyati tedbir koydurdu.

Alacaklı aldı

Ancak tavuklar birer birer ölmeye başlayınca avukatlar hemen icra işlemi başlattı. Tavukların açık artırmayla satışına karar verildi. Aliağa İcra Müdürlüğü’ndeki ihaleye katılan olmadı. Bunun üzerine alacaklı firma tavukları tanesi bir liradan satın aldı.
Avukat Hasan Kumral, borcun tahsilatı için çiftliğe geldiklerinde, sahiplerinin terk ettiğini gördüklerini belirtti. Tavuklar bir bir ölmeye başlayınca hemen satış yoluna gittiklerini kaydeden Kumral, “Bir haftada bin tavuk öldü. 69 bin tavuğun telef olmaması için acilen icra yoluyla satışa çıkarmaktan başka çaremiz kalmadı. Biraz daha geç kalsaydık, tavukların çoğunu kaybederdik. Tavukların telef olmasının önüne geçtiğimiz için daha mutluyuz. En kısa zamanda tavukları elimizden çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!