Tatil zamanı

Güncelleme Tarihi:

Tatil zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

İlk ve orta öğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler, karne sevinci yaşadı. Yöneticiler, karnesinde kırık not olan öğrencilere iyi davranılmasını istedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ve İzmir’de ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler, karne sevinci yaşadı. Karne dağıtımı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Lisesi’nde görkemli bir tören hazırladı. Atatürk Lisesi’nde düzenlenen karne törenine Vali Cahit Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ragip Üye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İsmail Çetin, Himmet Uygun ile çok sayıda şube müdürleri katıldı.

Sevgi şehri İzmir

Törende konuşan Vali Cahit Kıraç, İzmir denince iyi insanların yaşadığı şehir olarak akla geldiğini belirterek, “Türkiye’de her alanda adından söz ettiren bir şehire sahibiz. İzmir, sevgi ve saygının bol olduğu bir şehirdir. Kentimize bu sıfatın kazandırılmasında eğitim kurumlarının rolü çok büyüktür. İzmir eğitim kurumları alınna tedbirlere YGS’de 45. sıralardan bu yıl 13. sıraya yükseldi. Bu başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Geleceğe umutla bakıyoruz. 72 milyonluk nüfusumuzun yarısını genç nüfus oluşturuyor. Geleceğimiz olan gençlerimize anne ve babalarımız gereken özeni göstersinler. Kırık notu bulunan öğrencilerimize sahip çıksınlar” diye konuştu.

Mesleki eğitim

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ragip Üye ise törende İzmir eğitiminin bir yılını değerlendiren bir sunum yaptı. Üye, İzmir’de bin 485 ilköğretim ve ortöğretim kurumlarında 660 bin 7 öğrencinin eğitim aldığını belirterek, “İlköğretimde 5 milyon 220 adet, ortaöğretimde ise 2 milyon 161 adet ücretsiz kitap dağıttık. İlimizde hâlâ 47 AB projesi devam etmektedir. Müdürlüğümüzle ilgili 2 bin 52 olumlu, 665 olumsuz haber yapılı. 87 bin 361 kişi mesleki eğitimden geçerken, okullu olmayan 6 bin 100 kişiyşe mesleki eğitim verildi. Yetiştirici Öğrenci Öğretimi Programı’nda 325 öğrenci okullaştırıldı. Eğitime yüzde yüz destek kampanyası sonucçunda 2003-2010 yılları arasında 129 protokol ile 172 milyon 735 bin TL’lik kaynak sağlandı. Taşımalı eğitimde 24 ilçede 16 bin 417 öğrencinin 839 araçla eğitimlerine devamı sağlandı” dedi.

Velilere uyarı var

Haberin Devamı

Sunumun ardından velilere seslenen Üye, karnesinde kırık not olan öğrencilere iyi davranılmasını istedi. Üye, en önemli şeyin durum tespiti yapılarak çocukların hangi konularda yetersiz olduğunu ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu belirterek, “Durum tespitinden sonra iş kolaylaşır. Çoçuklarımıza hep birlikte sahip çıkalım ve başarılı olmaları için elimizden geleni yapalım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!