Tartan gençlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Tartan gençlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 13:50

GAZETECİ-Yazar Dr. Hakan Tartan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu’nun aylık toplantısında, gençlerle buluştu. Kadın, gençlik, toplumsal değişim ve umudun ele alındığı toplantıda konuşan Tartan, "Artık yaşamın her noktasında sevgi dilini kullanma zamanı. Bunu başarırsak geleceğe çok daha umutla koşarız" dedi.

Haberin Devamı

EBSO toplantı salonundaki buluşmada değerlendirmelerde bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve siyasi analist Dr. Hakan Tartan, Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve toplumsal anlamda gelişmesinin itici gücünün gençler ve kadınlar olduğunu söyledi. Devletin en önemli görevinin kadınların önünü açmak, gençleri ise daha çağdaş ve nitelikli eğitime sahip kılmak olduğunu vurgulayan Tartan, "Bunu başaran bir Türkiye ileriye umutla bakacaktır. Geçenlerde yapılan bir araştırmanın sonuçları olumsuz. Kadınların ve gençlerin yüzde 70’i mutsuz ve umutsuz. Bu tablo değişmeli. Bunun içinde Türkiye içinde bulunduğu çatışma ortamından hızla çıkmalıdır. Terör, göç, sınırlarımızdaki savaş dalgası akılcı politikalarla sona erdirilmelidir. Başkanlık sistemi tartışmaları ise bir kavga değil, konuşarak, irdeleyerek bir sonuca ulaşma ve halka sorma olgusu haline getirilmelidir" dedi.

Haberin Devamı

Yaşamın her noktasında sevgi diline ihtiyaç olduğunu belirten Tartan, "Bizi kurtaracak en önemli güç sevgidir. Bir atasözü ’Gül veren elde gül kokusu kalır’ der. Biz de ellerimizde sevgi dağıtalım ki, çatışma, kavga ve sıkıntılar son bulsun. En azından azalsın" diye konuştu.

Gençlerin ve girişimcilerin sorularını da yanıtlayan Dr. Hakan Tartan, özellikle çeşitli kentlerde verdiği konferanslarda ’sevgi dili’ ve ’uzlaşma’ konusunda mesajlar vermeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Tartan, 8 mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm kadınları okuduğu ’iki şiirle’ selamladı.



BAKMADAN GEÇME!