TARİŞ’e özerklik

Güncelleme Tarihi:

TARİŞ’e özerklik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, TARİŞ Genel Müdürlüğü görevini vekaletin yürüten İsmail Muzaffer Eren'in, asaleten atamasının önümüzdeki günlerde yapılacağı açıkladı.

TANRIKULU MHP İl Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı, Eren'in atama kararının Başbakanlık'ta imzada olduğunu söyledi.

TARİŞ'in özerkleştirilmesi için de çalışma yaptıklarına dikkat çeken Eren, ‘‘Özelleştirme değil, özerkleştirmeyi hedefliyoruz. Mart içinde yasa tasarısı meclise gelecek. Pamuk fiyatlarındaki yükselişle ilgili ziraat odalarından, ‘TARİŞ alım-satımdaki fiyat farkının üreticiye ödenmeli' şeklinde bir talep geldi. Zarara üreticiler ortak olmuyor ama kára ortak oluyor. Yine de bu teklifi değerlendiriyoruz'' diye konuştu.

TANRIKULU, bur soru üzerine zeytinyağı ithalatından yana olmadıklarını belirterek, ‘‘İzinler Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan alınıyor. Bize bir şey sorulmuyor ki. Biz böyle bir kararı piyasaya şartlarını değerlendirerek alırdık'' dedi. Tanrıkulu, RAKS'ın bankalarla anlaşmasının tamamlanmak üzere olduğunu, önümüzdeki aylarda üretime geçeceğini söyledi.

Ayakkabı Fuarı’nı açtı

DAHA sonra 7. İzmir Ayakkabı Fuarı'nın açılışına katılan Tanrıkulu, sektörün 200 milyon dolar ihracat, 500 milyon dolarlık üretim yaptığına dikkati çekti. İhracatın artması için sektörün hamleye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, ‘‘Bu amaçla KOSGEB'in finansal desteğiyle bilgisayar model geliştirme ve üretim projesi başlattık. Bu projeyle, İzmir'de çağdaş ayakkabı üretim süreci başlamış oldu. Artık hamle zamanı'' dedi.

TANRIKULU, DPR Fuarcılık'ın düzenlediği ve 13 Şubat'a kadar sürecek fuarı Vali Kemal Nehrozoğlu ile açtı. 162 firmanın ürünlerini sergilediği fuara 4 ülkeden 37 alıcı gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!