Tarihi zirve

Güncelleme Tarihi:

Tarihi zirve
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 00:00

Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu (FICAC)’ın 9. Konsoloslar Kongresi bugün Hilton Oteli’nde başlayacak.

Haberin Devamı

Kongre nedeniyle 72 ülkeden 150 fahri konsolos İzmir’e gelecek “Ekonomik ve Sosyal Refah İçin İşbirliği” başlığı altında gerçekleştirilecek kongreyi tanıtmak amacıyla İzmir Valisi Cahit Kıraç, Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu Başkanı ve Jamaika’nın Türkiye Fahri Konsolosu Arnold Foote, Federasyon Genel Sekreteri Aykut Eken, Türkiye Fahri Konsoloslar Derneği Başkanı ve Hindistan Fahri Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu ve emekli Büyükelçi Solmaz Ünaydın ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Eşleri de geliyor

Kıraç, kongrenin İzmir’in tanıtımı için büyük bir olanak sağlayacağını ve kongre dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden İzmir’e gelecek olan fahri konsoloslar ve eşlerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi. Jamaika’nın Türkiye Fahri Konsolosu olan FICAC Başkanı Arnold Foote ise  72 ülkeden 150 delegenin İzmir’de buluşacağını belirterek, tamamı ülkelerinde önemli işadamlarından oluşan fahri konsolosların İzmir ve Türkiye’nin iş potansiyelini de değerlendirebileceklerini ifade etti.

5 yıllık bir emek

Kongre’de enerji ve çevre konularında görüşmelerin ağırlıkta olacağını, FICAC’ın BM Kalkınma Fonu ile birlikte enerji, iklim değişiklikleri ve çevre konularında işbirliği yaptıklarını dile getiren Foote, “Enerji ve çevre dünyanın en önemli konularının başında geliyor. İklim değişiklikleri milli gelirin, milli kaynakların ve vatandaşların mallarının yokolmasına neden oluyor. Bundan en çok küçük ülkeler etkileniyor” diye konuştu. Türkiye Fahri Konsoloslar Derneği Başkanı Turgut Koyuncuoğlu da, Kongre’nin İzimr’de yapılması için beş yıldır uğraştığını söyledi.

Barış mesajları verilecek

Haberin Devamı

FICAC Genel Sekreteri Aykut Eken, İzmir’deki kongrenin dinler buluşmasına ev sahipliği yapacağını, kongrenin açılış günü olan bugün tüm dinlerin temsilcilerinin İzmir’de bir araya gelerek, dinler arası barış mesajı vereceklerini anlattı. “Ekonomik ve Sosyal Refah İçin İşbirliği” başlığı altında yapılacak kongrede ekonomist ve işadamlarının katılımıyla “Küresel Mali Krizin Sosyo-Ekonomik Etkileri” ve Türkiye’deki tüm dinlerin temsilcilerinin konuşmacıların katılacakları “Küresel Sosyo-Ekonomik Refah İçin Bir Önkoşul Olarak Dinlerarası Uyum” adlarında iki ayrı oturum düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!