Tarihi Kentler Birliği Çanakkale Buluşması Başladı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Kentler Birliği Çanakkale Buluşması Başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 14:04

ÇANAKKALE Savaşları’nın 100’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Tarihi Kentler Birliği Anadolu Buluşması, Çanakkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Tarihi Kentler Birliği Çanakkale Buluşması Başladı

Çanakkale Tarihi Kentler Birliği Anadolu Buluşması, dün (Cuma) Çanakkale Ticaret Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde 77 belediye başkanı, 20 belediye başkan vekili, 15 belediye başkan yardımcısı, 86 belediye meclis üyesi, 31 müdür ve uzman ile ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği’nden çok sayıda üyenin katılımıyla yapıldı. CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 100 yıl önce yöresi, kökeni, rengi, mezhebi ne olursa olsun gönüllerin burada buluştuğunu söyleyerek "Bu topraklar altında yatıp ölümsüzlüğü tadanlar, bugün burada buluşan sizlerin geldiği yerlerden ve hatta daha uzaklardan çıkıp gelmişti. Neredeyse her evden gelen bir genç, Çanakkale’den bir daha geri dönememişti. Çanakkale Savaşlarının 100’ncü yılında ’Kültürel Mirasın Korunmasında Öncelikli Değer: Barış’ başlığının seçilmesi de ayrıca anlamlıdır. Savaş çığırtkanlarının sesinden daha kötüsü, barışı isteyenlerin kayıtsızlığıdır. Ne mutlu ki Tarihi Kentler Birliği bu konuya kayıtsız kalmamıştır. Biz de Çanakkale Belediyesi olarak daima barışa vurgu yapıyor, Çanakkale’yi barışın kenti olarak tanımlıyoruz" dedi. Tarihi Kentler Birliği’nin üyesi her yerel yönetimin eşsiz mirasları devraldığını söyleyen Başkan Gökhan, mirası korumanın önemine dikkat çekerek Çanakkale Belediyesi olarak kurdukları eserlerden çok korudukları eserlerle övündüklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki Pirireis Müzesi’ni gezen konuklar, ardından akşam yemeğinde bir araya geldi. Tarihi Kentler Birliği’nin Çanakkale Buluşması etkinlikleri, bugün panel ve kent gezisi, 13 Eylül Pazar günü de Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısı ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı gezisi ile devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!