Tapular kadınların

Güncelleme Tarihi:

Tapular kadınların
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 01:51

TÜRKİYE’nin 58 yıllık köklü geçmişiyle en önemli sanayi kuruluşlarından olan Kale Grubu, İzmir’e çıkarma yaptı.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “İzmir potansiyeli çok büyük bir kent. Bu kente yatırım yapmak her zaman önceliklerimiz arasında yer aldı; bundan sonra da alacak” dedi. Faaliyet gösterdiği seramik, yapı malzemeleri, yapı kimyasalları, madencilik, ulaştırma, savunma ve havacılık sektörlerinde, her biri lider konumda olan 17 şirket ve 5000’i aşkın çalışanıyla Kale Grubu’nun lider şirketlerinden Kaleseramik, İzmir’deki hizmet ağına iki yeni bayi daha ekledi. Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’ın yaptığı açılışlarla Kale Çeşme Mimarlık’ın ilk, Tara Yapı Malzemeleri’nin de Bayraklı’da yeni bayisi hizmete girdi.

3 KONUTUN BIRI

Okyay, “Bir kadın sanayici ve sivil toplum kuruluşlarında üstlendiğim görevler nedeniyle ülkemiz kadınının sosyal hayattaki yeri konusunda hassasiyetim var. Açıkça söylemek isterim ki İzmir bu konuda da öncü bir kent” diyerek, şunları söyledi; “Konut sektöründen çok çarpıcı bir örnek vermek istiyorum. Türkiye genelinde 2014’te satılan 1 milyon 165 bin 381 konutun yüzde 29,5’inde tapu sahibi kadınlar. Bu oran İzmir’de yüzde 35,1’e çıkıyor. İzmir’in kadın erkek eşitliği açısından en önde yer aldığını söyleriz hep; bence tapu verileri de bunu doğruluyor.”

Haberin Devamı

BÜYÜK POTANSİYEL

İzmir’in ekonomik anlamda da önemli bir kent olduğunu kaydeden Okyay, “ESBAŞ gibi örnek serbest bölgesi, organize sanayi bölgeleri, yeni fuar merkezi, 2,6 milyar doları aşan ihracatı, Türkiye’nin en çok turist çeken 4’üncü ili olması, lüks turizm tesisleri ve çekici butik otelleriyle, 4 milyonu geçen eğitimli ve dinamik nüfusu ve müthiş lojistik avantajıyla, kentsel dönüşüm planlarıyla İzmir potansiyeli çok büyük bir kent. Bu kente yatırım yapmak bizim önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!