Taksici güvenlik istiyor

Güncelleme Tarihi:

Taksici güvenlik istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 00:00

İstanbul ve Manisa’da meydana gelen taksici cinayetlerinin ardından, kontak kapatma kararı alan İstanbullu taksicilere İzmirli meslektaşlarından destek geldi. İzmirli taksi şoförleri Alsancak’ta toplanarak basın açıklaması yaptı.

Taksilerde çalışan yaklaşık 50 şoför, araçlarının camlarına yapıştırdıkları yazılar ve ellerinde pankartlarla Gazi İlköğretim Okulu yanında toplandı. İzmir Ticari Araş Şoförleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özdemir Yeşildağ, taksi şoförlerinin sosyal güvence ve can güvenliğinden yoksun olarak çalıştıklarını söyledi. Ticari araç şoförleri ile ilgili yasal düzenlemelerin bir türlü hayata geçirilmediğini dile getiren Yeşildağ, “Uzun yıllar kayıtdışı çalışan taksi şoförleri emeklilik yaşında olsalar dahi sosyal güvenceden yoksun çalışmakta, yerel ve merkezi hükümet tarafından sahipsiz bırakılmaktadır. İstanbul, Ankara ve İzmir’de çalışan on binlerce şoför zor günler yaşamaktadır. Taksi şoförünün hayat şartları gün geçtikçe iyileşeceğine daha da kötüleşmektedir” dedi.
Eyleme destek veren CHP İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Nevzat Kavalar ise taksi şoförlerinin sorunlarının toplumsal bir mesele olduğunu, sosyal güvencesi olmayan taksicilerin geceleri çalışamaz duruma geldiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!