Tacize uğrayan çocuklara 'izleme merkezi'

Güncelleme Tarihi:

Tacize uğrayan çocuklara izleme merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 01:36

DENİZLİ'de özellikle cinsel tacize uğrayan suç mağduru ve suça karışmış çocukların ifadelerinin alınmasında yaşanan sıkıntıların önüne geçmek amacıyla Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) açılacağı belirtildi. ÇİM'e getirilecek çocukların ilgili kurumların temsilcilerinin yer aldığı ortamda bir görüşmeci tarafından tek seferde ifadesinin alınarak mağdur olmasının engelleneceği belirtildi.

Haberin Devamı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne atanan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Öztürk, basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi. Projeleri hakkında bilgi veren Öztürk, kent genelinde sekreterliğe bağlı 1 ağız diş sağlığı merkezi ile 10 hastanede 426 uzman hekim, 92 diş tabibi, 75 pratisyen hekim, 2 bin 373 yardımcı sağlık personel, 348 sağlık hizmetleri dışında personel ve 1641 hizmet alımı personeliyle sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Yılda yaklaşık 1 milyonu acil muayene olmak üzere toplam 3.5 milyon kişinin sağlık tesislerinden faydalandığını ifade den Öztürk, "Amacımız sağlığı daha iyi yerlere taşıyabilmek ve halkımızın en iyi sağlık hizmetini alabilmesi için kaliteyi artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Tacize uğrayan çocuklara izleme merkezi

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ AÇILACAK
Özellikle cinsel tacize uğramış çocuklar için önümüzdeki günlerde Çocuk İzlem Merkezi'nin açılacağını belirten Genel Sekreter Berna Öztürk, "Suç mağduru çocukların korunması ve ifadelerinin alınması aşamasında yaşanan sıkıntılar bu merkez ile sona erecek. Özellikle cinsel tacize uğrayan çocuklarımızın mağduriyetlerinin önlenmek; uygun koşullar altında doktor, hemşire, psikolog eşliğinde tedavilerinin yapılması amaçlanıyor. Çocuk yaşadığı travmayla başka yerlere götürülüp, tekrar travma yaşamayacak. Merkezde tek seansta bütün ilgili kurumların temsilcilerinin yer aldığı bir görüşmeci tarafından ifadesinin alındığı sistem kuruluyor. Çocuktan tek bir seferde ifade alınıyor. Uygun koşullarda, tedavisi, takibi, izlemi yapılıyor. Tekrar tekrar çocuğun travma yaşaması önlenmiş oluyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!