Sultanlar yemek adı oldu

Güncelleme Tarihi:

Sultanlar yemek adı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

OSMANLI sultanları, Büyük Efes Oteli'nde iftar yemeklerine isim oldu, ‘‘Saray Sofrası’’ mönülerinden sıcaklara verilen isimler sultanların adından seçildi. Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sarper, aşçıbaşı Metin Çetiner ve ekibinin Osmanlılar'ın saray sofrasından yola çıkılarak hazırladıkları çok özel mönülere isimlerin de saraydan seçildiğini söyledi. Fatih Sultan Mehmet Kuzu Çevirmesi, Hürrem Sultan Bakla Ezmesi, Rumeli Beyler Beyi Hünkar Beğendi, Kızlarağası Tencere Kebabı, Barbaros Hayrettin Paşa Cezayir Kuskusu, Saray İç pilav, Yeniçeri Piliç Kızartması, Ulubatlı Hasan Pilavı, Beykoz Sadrazam Paçası, Kösem Sultan Çömlek Güveci bunlardan bazıları. Fasl-ı Bahar Grubu'nun fasıl müziği eşliğinde iftarın karşılığı ise 9 milyon 900 bin lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!