"Süleyman ve Öbürsüler" İzmir’de

Güncelleme Tarihi:

Süleyman ve Öbürsüler İzmir’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 10:30

DİYARBAKIR Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü yapımı, Max Frisch’in yazdığı, yönetmenliğini Hakkı Kuş’un üstlendiği "Süleyman ve Öbürsüler" adlı oyun İzmir’de sahnelenecek.

Haberin Devamı

Süleyman ve Öbürsüler İzmir’de

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 12 yerleşik bölge müdürlüğü ve dokuz turne bölgesi ile yurt çapında sürekli düzenlediği turne etkinlikleri sayesinde seyircilere farklı bölgelerin sahnelediği oyunları izleme olanağı sunuyor. Bu kapsamda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu "Süleyman ve Öbürsüler" adlı oyunu İzmir’de sahneleyecek.

Eser, Max Frisch’in "Öğretisel Olmayan Öğreti Oyunu" olarak tanımladığı "Bay Biedermann ve Kundakçılar" adlı oyunundan Yavuz Pekman tarafından uyarlandı. Oyunda, kendi yaşamı dışındaki olaylara, durumlara duyarsız ve bencilce yaklaşan Süleyman’ın; her gün yangınların yaşandığı bir şehirde, kendi evinin yanmaması için bütün önlemleri alması, buna rağmen iki kundakçının evine gelmesine hatta yerleşmesine korkak ve duyarsızca yaklaşması üzerinden süregelen hikƒyesi, mizahi bir dille işleniyor

Dekor tasarımı Anıl Işık, kostüm tasarımı Funda Karasaç, ışık tasarımı İzzettin Biçer’e ait olan oyunun müzikleri Onur Ermez, koreografisi Ayşegül Sünetçioğlu tarafından yapıldı. Oyunda sanatçılar; Mustafa Turan, Birce Birsel Çağlar, Ercan Kılıçarslan, Sevi Demirçivi, Diyar Gönülalçak, Dicle Çiçek, Hakan Sağlam, Hüseyin Kombaycı, Ömer Ayaz, Rojda Budak, Recep Delidolu, Mertem Ural, Orhan Kırak, Velat Can, Y. Emre Ünlü’nün yanı sıra müzisyenler Mehmet Zeki Giray, Barış Bayram, Özgür Ekin, Sıtkı Baran Azıcı görev alıyor.

"Süleyman ve Öbürsüler" oyunu 26 ve 27 Şubat’ta saat 20.00, 28 Şubat’ta saat 15.00’te Devlet Tiyatroları Urla AKM Sahnesi’nde, 1-5 Mart tarihleri arasında saat 20.30’da Konak Sahnesi’nde izlenebilecek.


BAKMADAN GEÇME!