Sulama kanalı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Sulama kanalı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2011 20:36

MANİSA merkezde 8 mahallenin içinden geçen DSİ kanallarına, tarımsal amaçla kullanılmak üzere su verilmeye başlandı.

Turgut Özal, Adnan Menderes, Akpınar, Nurlupınar, Kuşlubahçe, Barbaros, Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallelerinin içinden geçen sulama kanallarında geçen yıllarda meydana gelen boğulma olaylarının tekrarlanmaması için Vali Celalettin Güvenç aileleri uyardı.
 Mahallelerin içinden geçen sulama kanallarının çevresinin tel örgü ile kapatılmasına karşın çocukların yine de yüzmek için buraları tercih edebileceğine dikkat çeken Güvenç, “Hava sıcaklıklarının artması çocuklarda bu kanallarda yüzmek isteğini doğuracak. Tel örgüler kimi yerlerde kesildi ve istemediğimiz üzücü olaylar meydana geldi. Her kanalın veya her çocuğun peşine bir güvenlik görevlisi veremeyiz. Her çocuğun güvenliğinden ailesi sorumludur. Ailelerimiz çocuklarına bu konuda dikkat etsinler. Devlet olarak biz de onların yüzme ihtiyaçlarını karşılarız” dedi.
Sulama kanallarında yüzmenin önüne geçmek için özellikle kenar mahallelerdeki çocukların Atatürk Spor Kompleksi’ndeki açık yüzme havuzuna ücretsiz  götürüldüğünü hatırlatan Vali Güvenç, “Bu yıl da aynı etkinliği yapacağız. İl Özel İdaresi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkıları ile kenar mahallemizdeki çocuklarımızı yüzme havuzuna taşıyacağız. Hem sosyal faaliyetlerde bulunmalarını sağlayacağız hem de kanallarda yüzmelerinin önüne geçeceğiz. Ayrıca yaz boyunca çocuklarımız için çeşitli sporsal aktiviteler olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!