Su parkında adrenalin patlaması

Güncelleme Tarihi:

Su parkında adrenalin patlaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 11:50

Dünyaca ünlü Amerikan Dergisi NewYork Pos'un dünyadaki bin 600 su parkı arasında ilk 10 sırada gösterdiği Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Adaland Aquapark, bu yıl hizmete sokulan üç yeni kaydırakla adrenalin tutkunlarının ilgisini çekti.



Dünyadaki en uzun aile kaydırağı, 406 metrelik kaydırak Amazon'u iki yıl önce açan Kuşadası Adaland Aquapark, bu yıl da Water Coaster, Loop Blue ile Loop Pink isimli kaydırakları hizmete soktu. Adaland Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Alem Günaydın, bu yeni kaydıraklar için Adaland'ın enerji kapasitesini bin kilovat saatten 2 bin 600 kilovat saate çıkardıklarını belirtti. Adrenalin tutkunlarını Adaland Aquapark'a beklediklerini söyleyen Fahri Alem Günaydın, yeni kaydırakların özelliklerini şöyle anlattı:
“Yerden 20 metre yüksekte başlayan ikiz kaydıraklar Loop Blue ve Loop Pink tam bir adrenalin pompaları. İkiz kaydıraktaki görevliler sizi bir kabin içine alıyor. Ayakta bekliyorsunuz. Birden ayağınızın altındaki kapak açılıyor. İnanılmaz bir hızla 20 metre yüksekten aşağıya inişe geçiyorsunuz. İniş sırasında 360 derecelik bir tam dönüş yapıp kaydırağın çıkışına geliyorsunuz. 75 metre uzunluğundaki bu kaydıraklardan ortalama dört saniyede çıkıyorsunuz. Hızınız saatte yaklaşık 68 kilometreyi buluyor. Water Coaster diğer tüm kaydırakların aksine yukarı kaydırıyor. Bindiğiniz bot, suyun inanılmaz gücüyle, sizi 110 metre yukarı tırmandırdıktan sonra, çeşitli iniş ve çıkışlılarla aşağıya indiriyor. Adrenalin tutkunları kaydıraklarda kayabilmek için sıra bekliyor. Gösterilen ilgi de bizi yeniliklere itiyor. Yağmur dansı, 4-6 kişinin birlikte bindiği 406 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun aile kaydırağı, yamaç kaydırakları ve son olarak üç yeni kaydırağımız yenilik arayışlarımızın sonucu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!