Strafor liderinin hedefi Çin pazarı

Güncelleme Tarihi:

Strafor liderinin hedefi Çin pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:00

Yunan İşadamı Dimitri Valamonte ve İzmirli işadamı Aslan Salman’nın Aliağa’da kurduğu sert köpük fabrikası Eastchem, üretimde birinci yılını pasta keserek kutladı.

TÜRKİYE’nin ilk polistiren sert köpük fabrikası olarak Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) 50 milyon euro yatırımla kurulan Eastchem, üretimdeki birinci yılını çalışanlarıyla birlikte kutladı. 150 bin tonluk üretim kapasitesi ile alanında Avrupa’nın ikinci büyük fabrikası konumunda olan ve Türkiye’de 40 fabrikaya ürün gönderen firma, ikinci yılında ihracata ağırlık verecek. Şirket yetkilileri Çin’e ihracata yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni başarılara

Ayvalık kökenli Valamonte ailesinin sahibi olduğu Yunan Monottes firması’nın Yönetim Kurulu Başkanı Dimitri Valamonte ile Türk ortağı Aslan Salman ile ALOSBİ’de faaliyete geçirdiği strafor fabrikası, bir yılı başarılı rakamlarla tamamladı. Valamonte, "Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yaptığımız için memnunum. Burada çok önemli bir iş gerçekleştiriyoruz. Geçirdiğimiz bir yılda gösterdiğimiz başarılarımızın sürmesini diliyorum" dedi.

Modern altyapı

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan Vekili Adnan Saka da "Eastcem’in üretimdeki ve istihdam yaratmadaki başarısı ALOSBİ olarak bizleri gururlandırıyor. Türkiye’nin en modern altyapısına sahip olan ve tüm ulaşım olanaklarına sahip Türkiye’nin en avantajlı OSB’sinde, böyle güçlü kuruluşların başarılarıyla biz de gurur ve onur duyuyoruz" diye konuştu.

354 GÜNDE YATIRIM

Beyaz köpüğün beyaz eşya, ambalaj, yalıtım, elektronik eşya, dekorasyon, oyuncak sektörlerinde kullanıldığını kaydeden Eastchem Kimyasal Endüstri AŞ Genel Müdürü Aslan Salman, 354 günde faaliyete geçirdikleri fabrika ile petrokimya sektörünün en hızlı yatırımını yaptıklarını belirterek, "Toplam 40 dönüm alanda 15 farklı binadan oluşan tesislerimizin kapasitesi Türkiye ihtiyacının iki katı. Üretim ve atık giderme açısından Avrupa’nın en modern teknolojisini kullanıyoruz. Avrupa’nın ikinci büyük tesisiyiz. Türkiye’de sektör liderliğine devam edeceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!