Stat sıkıntısı için TBMM’ye soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

Stat sıkıntısı için TBMM’ye soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 01:20

ESKİ Altay başkanı olan MHP Milletveli Aslan Savaşan, İzmir’de yaşanan stat sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Savaşan, Alsancak Stadı’nın maçlara kapıtılmasıyla İzmir kulüplerinin mağdur edildiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Aslan Savaşan, Bakan Kılıç’tan şu soralara yanıt vermesini istedi:

1. Türkiye’de kaç tane stada deprem dayanıklılık testi yapılmıştır?

2. Test sonuçlarına göre kaç tane stat için "Spor müsabakalarına uygun değildir" sonucu çıkmıştır?

3. Bu sonuçlara göre son 3 yılda kaç tane stat spor müsabakalarına kapatılmıştır?

4. Alsancak Stadı’nın tribünlerinin yıkımı için ayrı, daha sonra inşaatı için ayrı ihaleler düzenlenmesi planlanarak yeni stadın inşası neden geciktirilmiştir?

5. UEFA VE FIFA kriterlerine uygun bir stat inşası için yıkımı da kapsayan tek ihale neden yapılmamaktadır?

6. Alsancak Stadı’nın kullanım hakkının sahibi olan Altay ile iç saha maçları için bu stadı kullanan Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu kulüplerinin uğradığı zararın karşılanması amacıyla bir çalışmanız olacak mıdır?

Haberin Devamı

7. Stat tamamlandıktan sonra şu anki kullanım hakkına sahip olan Altay’a yeniden tahsis edilecek midir?

8. Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılan statların kapasitesini artırmayı düşünüyor musunuz ya da İzmirli sporseverlere bu yetersiz kapasiteyi mi uygun görüyorsunuz?

9. İzmir kulübü olan Ülküspor, Altınordu, ve İzmirspor için herhangi bir projeniz var mı? Yoksa bu kulüpler görmezden mi geliniyor?

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

İzmir’de yaşanan stat sorununun peşini bırakmayacağını söyleyen Aslan Savaşan, "Bir parmak bal bizi mutlu etmez. Yapılan yatırımlar çok yetersiz" dedi. İzmirli sporseverlerin talepleri dikkate alınmadığını belirten Savaşan, "Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılan statların kapasiteleri yetersiz. Tesislerin yapımları TOKİ’ye devrediliyor ama süreç yeterince takip edilmiyor. Bugüne kadar pek çok konuda olduğu gibi, spor yatırımlarında da İzmir hak ettiğini alamıyor. Bu konuların Ankara’da takipçisi olacağım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!