"Spor Bakanlığı görüşümüzü alsın"

Güncelleme Tarihi:

Spor Bakanlığı görüşümüzü alsın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 01:15

KARŞIYAKA Belediye Meclisi’nde CHP'li Hamdullah Akgül, Yalı'daki stada giden Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ı kınadığını ifade etti. Akpınar'dan statla ilgili davayı geri çekmesini isteyen Yıldırım'ın dayatma yaptığını öne süren Akgül, "Getirsin halk oylamasına sunsun. Dayatmayla stat yapılmaz. Kenarlardaki kamulaştırmadan söz etti. Biz çok iyi biliyoruz. Orada fidanlık var" dedi.

Haberin Devamı


Meclis üyesi AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ise Akgül'e tepki göstererek, "12 yıldır hep projemiz var dendi ama stat yapılmadı. Her şey yapılmış geliyor ipe un seriyorsunuz. Ben de sizi kınıyorum. Bakanımız, vekilimiz İzmir için önemli projeler yaptı" dedi.


BALON PROJE

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ise, stat projesini “balon” olarak niteledi, “Hiçbir şekilde oraya stat olmayacağını kendileri de biliyor. Karşıyaka’ya, İzmir’e veda edenler burada şov yapmasın. 12 yıldır çivi çakılmadı, doğru. Çiviyi çakmayan merkezi hükümettir. Stat konusu belediyelerin birinci görevi değil. Devletin görevi, bakanlığın görevidir. Göstermelik bir proje var. O kütleyi oraya koyunca sığmıyor” diye konuştu.
Mevcut stadın korunarak
spor merkezi yapılabileceğini belirten Akpınar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Karşıyaka’ya yapılacak yat limanı konusunda görüşlerini almak için heyet gönderdiğine dikkat çekerek, “Demek ki olabiliyormuş. Aynı şeyi Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan bekliyorum. Stat konusunda düşüncemizi alırlarsa mutlu oluruz” dedi. ? İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!