Sorunlar çok söyleyen yok

Güncelleme Tarihi:

Sorunlar çok söyleyen yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 00:00

İzmir’in ulusal gelirden hak ettiği payı almadığını söyleyen İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Gerçekleri yüksek sesle söylemek gerek” dedi.

Haberin Devamı

ATATÜRK Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, İzmir’de ortak hareket etme kültürünün eksik olduğunu belirterek, bu nedenle sıkıntı yaşandığını söyledi.Yeni hazırlattıkları “İzmir’de İşgücü, İstihdam ve Beşeri Sermaye” konulu araştırmanın sonuçlarını Yaşar Üniversitesi öğrencileriyle paylaşan Uğurtaş, İzmir’in ulusal gelirden hak ettiği payı almadığını anlattı. Uğurtaş, bazı gerçekleri yüksek sesle dile getirmek gerektiğini söyleyerek, “Birinin ‘Kral Çıplak’ diye bağırması gerekiyor. İAOSB yönetimi olarak göreve geldiğimizden beri bu gerçekleri her platformda dile getiriyoruz, ama sadece bizim sesimizle olmaz” diye konuştu.

Neden gelişemedi

İzmir’in gelişememesinin başlıca nedenlerini; şehrin kamu yatırımlarından hak ettiği payı almaması, limanın yetersiz olması, gelişmiş demiryolu ağı ve otoyola sahip olmaması, büyük yatırımların gelmemesi, devlete iş yapan müteahhit olmayışı, şehirde ortak hareket etme kültürünün eksikliği şeklinde sıralayan Uğurtaş, İzmir olarak hükümetten daha fazla destek beklediklerini belirtti.

ÖNCELİKLİ SORUNLAR

Haberin Devamı

Türkiye’nin öncelikli sorunlarını işsizlik, gelir dağılımındaki dengesizlik, kayıtdışı ekonomi, eğitim ve sağlık olarak sıraladı. Sorunların kaynağının ise siyasi ve ekonomik istikrarsızlık olduğunu vurgulayan Uğurtaş, bir işin çırağı olmadan ustası olunamayacağına dikkat çekerek, başarının eğitimin yanısıra çok çalışmakla mümkün olacağının da alttını çizdi.

Balık tanıtımına tavuk da eklendi

TÜRKİYE Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, önümüzdeki dönemde özellikle su ürünleri ve kanatlı eti ihracatının artırılması için çalışmalara hız kazandıracaklarını söyledi. Kızıltan, Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu iki yıldır hem yurtiçi, hem de yurtdışında yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüttüğüne işaret etti. Kızıltan, “Kanatlı sektörü Rusya’ya ihracat yapabilir noktaya geldi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!