Son umut Başbakan

Güncelleme Tarihi:

Son umut Başbakan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 00:00

Yeni Buca Stadı’nı FIFA standartlarına getirip Süper Lig maçlarını evinde oynamak isteyen Fırtına, mahkemelik olan Hazine ile Buca Belediyesi arasındaki sorunu acilen çözmek için Başbakan Erdoğan’dan yardım bekliyor. Başkan Bektur yeni stada soğuk bakıyor.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’e çıktıktan sonra gündemin birinci maddesine “stat” konusunu yazıp İzmir’de olumlu tepkiler de alan Bucaspor, Hazine ile Buca Belediyesi’nin mahkemelik olması yüzünden kriz yaşarken, en önemli sorunu çözmek için umutlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bağlandı. Statta yapılacak tadilat çalışmaları konusunda Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’tan destek sözü alan Başkan Mehmet Bektur, “Hazine ile Buca Belediyesi arasındaki ihtilafın kısa vadede çözülmesi imkansız. İzmir’e cumartesi gelecek  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Sorunu çözün’ talimatı vermesini umut ediyoruz” dedi.

MEMUR SEVİYESİNDE OLMAZ

“Hem Hazine, hem de Buca Belediyesi stadı Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Bucaspor’a devretmeye hazır” diyen Bektur, “Ancak konunun daha önce mahkemeye taşınmış olması yüzünden iki tarafın aynı anda feragat etmesi gerekiyor. Bu mümkün, ancak böyle bir durumda bürokratlar haklarında soruşturma açılmasından korkuyor. Bu işin ‘memur’ seviyesinde çözülmesi imkansız. Siyasi iktidarın devreye girip, Galatasaray’ın stat projesi örneğindeki gibi sorunu acilen çözmesini bekleyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti İzmir milletvekillerinin, hatta AK Parti İl Teşkilatı’nın konuyu anlatması gerektiğini belirten Bektur şunları söyledi: “Böylece Bucaspor’a şampiyonluk hediyesi vermiş olurlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun yeni stat önerisi onur verici, ancak hem zaman, hem de para açısından zorlayıcı. Yeni bir stat üç yılda biter, maliyeti de en az 20 milyon Avro olur. Bucaspor’un o kadar zamanı yok. Biz üç-dört ayda, 10-12 milyon TL’ye İzmir’e bir Süper Lig stadı kazandırabiliriz. Kocaoğlu’ndan bu yönde destek bekliyoruz.”

Otobüs su koydu

BUCASPOR’un Süper Lig sevincini Bucalılarla paylaşmak için düzenlediği ilçe turunda kullanılan otobüs, organizasyonun son bölümünde bozuldu. NATO önünden başlayıp, Şirinyer Caddesi, Forbes, Heykel üzerinden Kaynaklar’a kadar süren coşkulu turun finişine doğru altı yere sürten otobüs arıza yaptı. Yaşanan aksiliğe rağmen yönetici ve futbolcular kutlama heyecanını yitirmeden Kaynaklar’daki tesislere yürüyerek gitti. Bu arada İzmir Ticaret Odası Vakfı ve Türk Ekonomi Bankası, Cumhuriyet Meydanı’ndan Yeni Buca Stadı’na alınan saat 19.30’daki kupa töreninin sponsorluğunu üstlendi.

Batdal’a ABD müjdesi

Haberin Devamı

BUCASPOR’un Süper Lig’e yükselmesinde başrol oynayan futbolculardan biri olan Mehmet Batdal’ın, (A) Milli Takım’ın 19-24 Mayıs tarihleri arasında yapacağı ABD turnesinin kadrosuna davet edileceği bildirildi. Sezonu 16 golle tamamlayıp Karabüklü Yasin Avcı’nın ardından Emenike’yle ikinciliği paylaşan genç santrfor, ay-yıldızlı ekibimizin Guus Hiddink’in yardımcısı Oğuz Çetin yönetiminde çıkacağı Çek Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda ve ABD maçlarında görev bekleyecek. Süper Lig ekiplerini gözdesi olan, Bucaspor yönetiminin de kadrosunda tutmak istediği Batdal, ay-yıldızlı formayla vitrine çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!