Son dakikayı beklediler

Güncelleme Tarihi:

Son dakikayı beklediler
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 00:00

İzmir ve Ege’de milletvekili aday adayı olmak için uzun zamandır nabız tutan isimler istifa için son dakikaya kadar ‘yeşil ışık’ bekledi. Alamayanlar ise koltuklarını terk etmedi.

Haberin Devamı

İzmir’de sanayici ve işadamlarının tercihi iktidar partisinden yana oldu. Ticaret Odası meclis üyeleri ayakkabı üreticisi Ahmet Ayakdaş, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Koç Ali Al, Odak Döviz Genel Müdürü Bilal Doğan, turizmci Bülent Tercan, inşaat sektöründen Selami Seven ve Necip Nasır, Ege Hububat İhracatçılar Birliği Başkanı Ramazan Abay, AK Parti’den vekil aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Ticaret Borsası’ndan Ümit Akkuş ise yarışa MHP’den gireceğini açıkladı.

Onlar da istifa etti

Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Özel İdare Müdürlüğü Yapı İşleri Daire Başkanı Nurettin Yıldız da AK Parti’den siyasete soyundu.
Alsancak Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Uzm. Dr. Ülkümen Rodoplu CHP’den, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Mehmet Bayındır AK Parti’den, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Opr. Dr. Orhan Akıncı CHP’den, Bergama Devlet Hastanesi’nden Uzm. Dr. Yalçın Koçyiğit, Konak Diş Eğitim Hastanesi’nden Dr. Selahattin Tunal da koltuklarından ayrıldı.
Eğitim dünyasından ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Himmet Uygun, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak AK Parti’den aday adaylığı için istifalarını sundu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Engin Önen’in tercihi ise CHP oldu. Çınarlı EML’den Ahmet Gündüz, Bornova Seyit Şanlı Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nden Günay Cankurtaran, Karabağlar Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan Ali Baz Bilici, Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Bornova Anadolu Lisesi’nden Nebahat Yangöz ve Eğitim Müfettişi Mustafa Seviş de görevlerinden ayrılan diğer isimler oldu.

Haberin Devamı

AK PARTİ’DE İKİ KİŞİ TAVSİYEYİ DİNLEMEDİ

AK Parti Genel Merkezi’nin belediye ve il genel meclis üyelerinin aday adaylığını tavsiye kararıyla engellemesine rağmen Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Sadık Ali Dinç ve Çeşme Belediye Meclis Üyesi Bülent Tercan görevinden istifa etti.

CHP’DE KADINLAR KARARA UYMADI

Haberin Devamı

CHP’de de genelgeye rağmen Bayraklı Belediye Meclis Üyeleri Hatice Tatlı ile Pınar Susmuş görevlerinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleri Nevzat Kavalar ve Hidayet Pekin de koltuklarını terk ettiler. Hatice Tatlı, “Son gece bu karar alınmaz. İnsanlara ‘Ben adayım’ demişim, broşür bastırmışım. Şimdi ‘Böyle bir karar çıktı vazgeçtim’ mi diyeceğim. 43 yılık siyasi hayatımda yan çizmedim. Sözümün arkasında duran biriyim” dedi. Konak Belediye Meclis Üyeliği’nden 2 Mart’ta istifa eden Azmi Kumova da pişman olmadını belirtti, “Bu bir tavsiye kararı. İsteyen aday olabilir. Pişman değilim. Hizmet yarışında ‘Ben de varım’ dedim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!