Soma davasında pankart açanlar yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Soma davasında pankart açanlar yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 17:02

MANİSA’nın Soma ilçesindeki 301 kişinin öldüğü maden faicasıyla ilgili davanın ilk duruşması öncesinde, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önünde açtıkları pankartla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi 5 kişinin yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Soma davasında pankart açanlar yargılanıyor

Soma’daki 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili davanın görülmesine 13 Nisan 2015 tarihinde Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Davanın ilk duruşması öncesinde Halkın Kurtuluş Partisi üyesi olduklarını belirten bir grup tarafından duruşmanın görüleceği salonun önünde pankart açıldı. Pankartı açtıkları ileri sürülen M.Ç., H.Ç., D.Y., A.T. ve A.S. hakkında TCK’nın 299’uncu maddesi kapsamında, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Akhisar 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ilk duruşmaya sanıklardan sadece M.Ç., H.Ç. ve D.Y. ve avukatlar katıldı. Hakim, diğer iki sanığın katılmamaları nedeniyle duruşmayı erteledi.

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Sekreteri ve İzmir Barosu avukatlarından Tacettin Çolak davanın takipçisi olacaklarını belirterek, bunun gibi pek çok davanın ülkenin birçok yerinde devam ettiğini söyledi. Çolak şöyle devam etti:

"Bugünkü yargılama, son dönemlerde ülkemizde toplumu sindirme, korkutma ve cezalandırma aracı haline getirilen ’cumhurbaşkanına hakaret’ suçuyla ilgiliydi. Soma’da bilindiği gibi 301 madencimiz göz göre göre katledilmesinden sonra Halkın Kurtuluş Partisi bir tespit yaptı. Yaptığı bu tespitte bu katliamı, 301 kişiyi katledenlerin gerçekte üç, beş mühendis, bir işveren olmadığını, bunun arkasındaki gerçek sorumluların toptan bir sömürü düzeni olduğunu tespit etti."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!