Sökeli üreticileri hasat heyecanı sardı

Güncelleme Tarihi:

Sökeli üreticileri hasat heyecanı sardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 14:30

SÖKE Ovası’nda makineli pamuk hasadı başladı. Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş "Üreticimiz bayram tatilini tarlada geçirecek" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin pamuk anbarı Söke Ovası beyaza bürünmeye başladı. Yaklaşık 370 bin dekarlık pamuk ekiminin gerçekleştiği Söke Ovası’nda hasat edilen pamuklar Tariş ve özel çırçır fabrikalarına ulaştırılıyor. Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş makineli pamuk hasadında bir haftanın geride kaldığını söyleyerek "Her hasat sezonunda olduğu gibi bu sezona da umutla giriyoruz. Son yıllarda sezonu beklentilerin altında kapatan üreticimizin bu sezon aynı kaderi yaşamamasını arzu ediyoruz. 1 haftada yapılan hasadın verim ortalaması değerlendirmesini yapmak için biraz erken. Üreticimiz bayram tatilini tarlada geçirecek" dedi. Söke Ziraat Odası olarak makineli pamuk hasadı ve elle toplama ücretlerinin belirlendiğini kaydeden Başkan Kocabaş, yönetimin aldığı karara göre makineli hasatta dönümü 80 TL, elle toplama ücretinin ise kilosu 50 kuruş olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Pamuk destekleme priminin 65 kuruş olduğuna da dikkat çeken Kocabaş, her geçen gün artan maliyetlerin üreticinin keyfini kaçırdığını dile getirdi. Destekleme primlerinin en az 75 - 100 kuruş olması gerektiğini savunan Kocabaş, "Söke Ovası’nda üretilen pamuğun kalitesinin zarar görmemesi için üreticiler nemli pamuk hasadı yapmamalı. Bu konuda üreticileri bilgilendiren toplantılar düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!