Sistemdeki arıza Buğ-Kur’luyu vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sistemdeki arıza Buğ-Kur’luyu vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 00:00

TORBA Yasa’dan yararlanmak için Ziraat Bankası’ndan 16 bin TL’ye kadar kredi çeken 22 bin kişi, Bağ-Kur Aylık Bağlama Sistemi’ndeki arızadan dolayı maaşı bağlanmadığı için mağdur oldu.

Haberin Devamı

Aylık 350-400 TL olan banka borçlarını 4 aydır ceplerinden ödemek zorunda kalan vatandaşlar çözüm bekliyor.

Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği Başkanı Ali Tezel, sistemdeki arızadan kaynaklı 22 bin ikişinin emekli aylığının bağlanmadığını söyledi, “Vatandaş taksitleri kendi cebinden ödemek zorunda kaldı. Bildiğimiz kadarıyla yaklaşık 1.5 yıldır zaten Bağ-Kur aylık bağlama sistemi ve programında sorun var. Değişik şekillerde düzeltmeye çalıştılar ama demek ki sonuç alınamadı. Mağduriyetin önlenmesi için arızanın giderilmesi gerekiyor” dedi.

SGK İl Müdürü Mustafa Keskin, İzmir’de bu konuda yaygın bir sorunla karşılaşmadıklarını, Türkiye genelinde de ciddi bir aksaklık yaşanacağını tahmin etmediğini belirtti. İlk ödemelerin haziranda başladığını, bu dönemde başvuru yapanların aylıklarının bağlandığını kaydeden Keskin, “Maaş bağlanmayanlar ya emekliliği hak etmiyordur ya da başka teknik problemleri vardır. Bunların sayısının da 15-20’yi geçeceğini zannetmiyorum. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde bu işlemlerin tamamlanması için çalışıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!