Siparişler tamam sıra e-ticarette

Güncelleme Tarihi:

Siparişler tamam sıra e-ticarette
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 00:00

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde aksesuvar tasarımı eğitimi alan Taner Tabaklı, bitirme teziyle markalaşma yolunda hızla ilerleyen gelinlik sektöründe adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

İZMİR yeni tasarımcılarıyla sadece gelinliğin değil ayakkabı gibi aksesuvarların da merkezi olacak. Yanlış seçilirse düğün gününü kabusa çevirecek düğün ayakkabısı konusunda Taner Tabaklı “kişiye özel” tasarımlarla gelinlere hem şıklık, hem konfor sunuyor.
IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın en dikkat çekici isimlerinden olan Taner Tabaklı, “haute couter gelinlik ayakkabısı tasarımcılığı”nı ortaya koydu. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde (GSF) aksesuvar tasarımı eğitimi alan Tabaklı, İzmir’de markalaşma yolunda hızla ilerleyen gelinlik sektörünün yan dallarında da tasarımcılara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bitirme tezi işi oldu

Üniversite öncesi sektöre Türkiye’nin ünlü gelinlikçilerinden Tahsin Kahyaoğlu ile adım attığını belirten Tabaklı, “Büyük üstat Kahyaoğlu’ndan çok şey öğrendim. 2005 yılında okulu kazandım. Geçen yıl Mayıs ayında bitirme tezimi de gelinlik ayakkabıları üzerine verdim. Ondan sonra da ilginç bir şekilde gelen perakende müşterilerimin ayakkabılarını yapmaya başladım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Rüya kabusa dönmesin

Gelinlik ayakkabısına büyük ihtiyaç olduğunu farkettiğini anlatan Tabaklı, “Bir düğünün kırda mı, salonda mı yapılacağı bile ayakkabının seçimi için çok büyük önem taşıyor. Genellikle ince topuklar kır düğünlerinde tercih edilmiyor, onun yerine dolgu topuk gerekiyor” dedi. Tabaklı, sadece ince topuklu değil, zarafet katılması çok daha zor olan dolgu topuk ayakkabılardan topuksuz babet tarzına kadar pek çok kişiye özel model tasarladığına değinerek “Geçtiğimiz günlerde istek üzerine gelinliğin zarafetini bot ile birleştirdik”  dedi.

İNTERNET SATIŞI

“Amacım Türkiye’de gelin ayakkabısı denildiğinde akla gelen isimlerden biri olmak” diyen Tabaklı, “İnsanların özel anlarına benim ayakkabılarımla adım atsın istiyorum. Gelinlik ve ayakkabının uyumunu yakalamada kendimi daha profesyonel buluyorum” dedi. Tabaklı ayrıca internet sitesinin yakında yayında olacağını, e-mağaza dışında ilk mağazasını da orta vadede hayata geçirmeyi planladığını sözlerine ekledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!