Sipariş arttıkça eleman alınıyor

Güncelleme Tarihi:

Sipariş arttıkça eleman alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 22:36

Haberin Devamı

Ticari vasıta dingil ve dingil komponentleri üretiminde uzmanlaşmış olan Ege Endüstri, artan siparişlerini yetiştirmek için 257 olan çalışan sayısını bu ay 351’e çıkardı.

EGE Bölgesi’ndeki önemli otomotiv yan sanayi firmalarından olan Bayraktar Ailesi’ne ait Ege Endüstri’nin istanbul Menkul Kıymetler Borsası’na yaptığı ‘personel sayısında artış’ bildirimi, kriz sonrası istihdam artışı için de beklentileri yükseltti. izmir Pınarbaşı ve Gaziemir’deki Ege Serbest Bölge’de bulunan iki ayrı fabrikasında Man, Ford, Volvo gibi dünya markaları için üretim yapan Ege Endüstri, böylece başta Avrupa Birliği ülkeleri ve abd’den gelen talebe yetişmek için personel sayısına artışa gitti. Siparişler geliyorŞirketten yapılan bildirimde “Son aylarda özellikle yurt dışı müşterilerimizden gelen siparişleri zamanında karşılayabilmek amacıyla 31 Aralık 2009 tarihinde 257 olan personel sayımız haziran ayında aldığımız 72 kişi ile 351 olmuştur. Bunların 29’u kalite sistem belgelerimiz çerçevesinde yetiştirilmek üzere ve şimdilik üretime girmeyen personeldir” denildi.

Mercedes’in adresi Mengerler

Haberin Devamı

MERCEDES marka otomobil ve hafif ticari araçların 3.5 yıldır bakım, onarım ve tamiratını yapan Mengerler Milas Şubesi, müşterilerini buluşturdu. Yönetim Kurulu Başkanı Ergin İmre, sözkonusu sürede 9 bin 290 araca bakım ve satış sonrası hizmet verdiklerini belirterek, ayrıca 562 Mercedes Benz satıldığını kaydetti. Hedeflerinin en üst seviyede müşteri memnuniyeti olduğunu belirten İmre, “Müesseselerin devamlılığında müşteriler önemli bir role sahip. Müşteri en iyi hizmeti bekleme hakkına sahiptir, biz de bu talebi yerine getirmek zorundayız” dedi. Genel Müdür Fuat Boduroğlu ise piyasalarda işlerin açılma yolunda olduğu, ticari hayata güven gelmeye başladığını belirtti. Boduroğlu, “Söke’den Fethiye’ye geniş bir alanda yer alan müşterilerimize, kurulduğumuzdan bugüne sürekli eğitimlerle beslenen tecrübeli personelimizle hizmet veriyoruz. Yerinde verdiğimiz hizmetleri daha sık ve daha kapsamlı hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Organik yumurta Flotty Ege’de

Haberin Devamı

ORGANİK yumurta Flotty, ankara ve istanbul’dan sonra izmir, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Akçay, Didim, Çeşme gibi il ve ilçelerde de tüketicilerle buluşuyor. Flotty’nin üreticisi Cengiz Gülmez, “Dünya’da ve Türkiye’de organik beslenme talebi her geçen gün artıyor. Tüketicilerimiz özellikle çocukları için Flotty’yi tercih ettiklerini ifade ediyorlar. İki yıl önce başladığımız organik üretim bizi mutlu eden bir iş. Üretim süreçlerimizde insana, doğaya ve hayvan refahına saygı misyonuyla hareket ediyoruz” dedi. Flotty, Ege Bölgesi’nde Migros ve Tansaş’larda yerini aldı.

Marina modası uygun

BU yaz marina modası, ayağımıza dolandı, kolumuza girdi. Ayakkabı ve çantada lacivert, kırmızı ve beyaz çılgınlığı yaşanıyor. Üç rengin birarada kullanıldığı ürünler, ‘yok’ satıyor. Tasarımcıların lacivert, kırmızı ve beyazı birarada kullanarak yarattıkları sportif şıklık, kadınlardan büyük ilgi görüyor. Denizci modasında orijinal markalar cep yakarken izmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki dükkanlarda çantalar 10 -100 lira, ayakkabılar da 25- 85 lira arasındaki farklı fiyat ve model seçenekleriyle yoğun talep görüyor.

Kaptan Otel’den Captain Suit’e

Haberin Devamı

beşiktaş’ın eski teknik direktörü Mustafa Denizli ile Bülent Çizmeci’nin ortağı olduğu Captain Suit Otel, Çeşme’de hizmete girdi. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, beşiktaş Kulübü Başkanı yıldırım demirören, gazeteci Uğur Dündar, sanatçı Selçuk Yöntem ve izmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan’ın katıldı.

Zemin kaplamada uzay teknolojisi

ZEMİN kaplamada uzay çağı teknolojisi ile üretilen “Kaindl Two” ve “Kaindl Three” Türk mimar ve tasarımcıların beğenisine sunuldu. Türk parke sektörünün seçkin kuruluşlarından Dendro’nun öncülüğünde Türk yapı sektörü ile buluşan Avusturya menşeili Kaindl’ın Two ve Three serileri, sınırsız tasarım özelliğiyle hayal gücünü gerçeğe taşıyor.Ahşap üzeri uzay çağıLaminat parkedeki kuralları yıkarak gerçek ahşap üzerine uzay çağı teknolojisi olan inkjet baskı yapılarak üretilen parkeler sayesinde evini ya da işyerini kendi hayal gücüne göre tasarlamak isteyenler, kişisel zevklerini yaşadıkları her zemine yansıtabiliyor. Genel Müdür yardımcısı Serdar Saylan, tasarımcının talebine bağlı olarak, mevcut desen ve renklerle üretim yapılabildiği gibi, her çeşit tasarım hatta istenirse istanbul Boğazı, izmir Saat Kulesi gibi fotoğrafların bile laminat parke zemine işlenebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Soft makinelerle dondurma işi karlı

TÜRKİYE’nin dört bir yanına ulaştırdığı özel tasarımlı dondurma makineleri ile bir dünya markası olmayı hedefleyen Smach, kolay kullanılabilir ve estetik ürünleriyle dünya pazarındaki yerini almaya hazırlanıyor. 2006 yılında Yağız Çiftçioğlu ve Aytül Kaya önderliğinde kurulan firma, kısa sürede büyük gelişim kaydetti. Avrupa, Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu’da 19 ülkeye ihracat yapan Smach Dondurma Makineleri, estetik açıdan da sektöre yeni bir soluk getirdi. abd ve italya’dan sonra soft dondurma makinelerinde pompa mekanizmasını üreten firma özelliğini taşıyan Smach, ihracat yaptığı ülkelerin sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyor.Fazla sermaye gerekmiyorSatış ve Pazarlama Direktörü Alper Karataşlı, “İsteyenler kendilerine bütçe olarak uygun bir soft dondurma makinesini fazla sermayeye gereksinim duymadan satın alabilir ve 25 Kuruş’a mal olan dondurmaları 1 TL’den satarak çok karlı bir iş sahibi olabilir” dedi. Tek kişilik bir işletme olan soft dondurma işinin her geçen gün daha fazla kişinin ilgi duyduğu büyüyen bir sektör haline geldiği belirtildi.

Katmerciler hızlı büyüyor

Haberin Devamı

ÇİĞLİ Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 1985 yılında kurulan Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi, bir yandan halka açılma çalışmalarını sürdürürken, ihracatta yeni pazarlar arayışına devam ediyor. Kriz döneminde de istikrarlı bir büyüme trendi izlemesiyle dikkat çekek Katmerciler’in net satışlarını 2008 yılında yüzde 38, 2009 yılında ise yüzde 84 oranında artırdığını belirten şirket yetkilileri, iki yılda yüzde 153 oranında büyüme başarısı elde ettiklerini söyledi. Katmerciler’in net satış geliri 2007 yılında 26,2 milyon TL iken, bu rakam 2009’da 66,2 milyon TL olarak gerçekleşti. Geçen yılı 19.5 milyon dolarlık ihracatla kapatan firma, sektöründeki ihracat liderliğini bu yıl da sürdürmeye kararlı.

Kadınlar beyaz altını keşfetti

izmir’in Ödemiş İlçesi’nde, üretimi bir dönem 120 tona kadar çıkan, ancak son yıllarda tamamen durma noktasına gelen ipek böcekçiliği, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve belediye işbirliğiyle yeniden canlandırıldı. Dört aylık çalışmanın ardından 4 tona yakın ipek böceği kozası üreten 70 kadına, Kozabirlik kilosu 18 liradan 54 bin lira dağıttı. Çalışmalara öncülük eden Belediye Başkanı chp’li Bekir Keskin’in öğretmen eşi Gülfer Keskin, “Bu yıl 4, gelecek yıl 8, sonraki yıllarda da 15 ton ve 120 tona ulaşacak ipek böceği kozası üretim kapasitesinin bölgemizde olduğuna inanıyoruz” dedi.Sıfır noktaya geldiKent Konseyi Kadın Meclisi Temsilcisi Özlem Kırlı, “Önceleri 120 ton ipek böceği üreten bir bölgeydik. Ancak çin’de ucuz ve kalitesiz ithalat günümüzde ipek böcekçiliğini sıfır noktaya getirdi. Bu projeye sahip çıktık. Amacımız kadınlarımıza ve yöremize ekonomik katkı sağlamak ve yokluğa yoksulluğa karşı mücadele etmekti. Belediye paneller tertip edip, afişler bastırarak köylere kadar ulaşma imkanı sağladı. Halkımızı bilinçlendirdi. Bu bir başlangıçtı. Başardık. İleride daha büyük adımlar atacağımıza inanıyorum” dedi.

AOÇ bayiliği isteyenlereATATÜRK Orman Çiftliği, Süt ve Mayalandırma Sanatları Fabrikası’nda üretilen ürünlere izmir’de bayilik verecek.        izmir’de market, bakkal, büfe, kantin gibi yerlere pazarlanması yaptırılacak.Açık eksiltme yöntemiyle yapılacak ihaleye katılmak isteyenler, teklif mektuplarını 7 Temmuz saat 14.00’e kadar verebilecek.

Kirazoğlu vitra ile büyüyecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!