Sinema keyfi kaldığı yerden

Güncelleme Tarihi:

Sinema keyfi kaldığı yerden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldan bu yana sürdürdüğü “Yeniden Sinematek” etkinliklerine “Japon Sineması” ile devam ediyor.

Haberin Devamı

Geçen ekim-kasımda “komedi filmleri”, aralıkta ise “fantastik filmler”le buluşan İzmirliler, ocakta Japon Sineması’na damga vuran filmleri izleme şansı bulacak. Kültürpark’taki İzmir Sanat’ta gösterilecek filmler ücretsiz olacak. Tüm filmlerin başlama saati 20.00...

İlk olarak 6 Ocak Cuma akşamı Akira Kurosawa’nın yönettiği “Rashomon” isimli filmi gösterime girecek. Ünlü yönetmenin uluslararası alanda ismini duyurduğu ve Japon Sineması’na dikkatleri çeken 1950 yapımı film, 1951’de Venedik Film Festivali’nde de “Altın Aslan” ödülünü almıştı.

Gösterimler kapsamında 13 Ocak’ta Kenji Mizoguchi’nin “Yağmurdan Sonraki Soluk ve Gümüş Ayın Öyküleri-Ugetsu Monogatari” isimli film İzmirlilerle buluşacak. 20 Ocak’ta usta yönetmen Yasujiro Ozu’nun “Tokyo Monogatari-Tokyo Hikayesi” gösterilecek. 27 Ocak’ta ise yönetmenliğini Kon Ichikawa’nın yaptığı 2. Dünya Savaşı’nın başlarında Burma’da geçen bir hikayeyi anlatan “Burma Arpı-The Burmese Harp” beyazperdeye yansıyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!