Şimdi Kemeraltı zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi Kemeraltı zamanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 01:10

İZMİR’in ticaretteki kalbi, tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı yine eski canlı günlerine döndürmek için Konak Belediyesi ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin düzenlediği, 28 Aralık’a kadar sürecek Tarihi Kemeraltı Günleri festival gibi törenle başladı.

Haberin Devamı

Etkinliğin açılış günü ise bir festivalden farksızdı. Yeni yıl indirimli satışların yapılacağı çarşının Mezarlıkbaşı girişinden Konak Meydanı’na doğru kortej yürüyüşü yapıldı. Kemeraltı’nı Anafartalar Caddesi üzerinde Roman bandosu eşliğinde boydan boya geçen kortej bayram havası estirdi. Bandonun çaldığı hareketli şarkılarla alışverişe gelen İzmirliler coşarken anamisyon ekiplerinin gösterisi de ilgi ile izlendi. Konak Meydanı’nda yüzlerce İzmirliye seslenen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarihi çarşının yeniden eski canlı günlerine kavuşması tarihi dokusunun korunmasında ısrarcı olduklarını belirterek, "Günün, açılan kepenk sesleri eşliğinde başladığı, esnaf kimliğinin hala korunabildiği, zanatkarların boy gösterdiği, dostluk ilişkilerinin diri tutulduğu, alış veriş mekanı olması ötesinde pek çok tescilli yapı barındıran, Kemeraltı şehirimizin en özel bölgesi. Tarihi çarşı hem tarihsel hem de kültürel mirasımızdır. Bizim bu kültürü koruyup gelecek kuşaklara aktarmak ve esnafın yaşamasını sağlamak gibi görevlerimiz var. Yeni AVM Yasası bu çerçevede değerlendirilmelidir. Tüm İzmirlileri çarşıya bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kemeraltı günlerinde canlı heykel parformansları, konserler, ritm şovlar, tiyatro gösterileri, paneller 28 Aralık’a kadar her gün devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!