Sigara yasağı yargıya taşındı

Güncelleme Tarihi:

Sigara yasağı yargıya taşındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 00:00

Denizli’de sigara yasağı yüzünden 180 kahvehanenin kapandığını belirten Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Kırmaz, “Yasak sürerse bu sayı katlanarak artacak” dedi.

Haberin Devamı

KAPALI yerlerde sigara yasağı yüzünden 700 kahvehaneden 180’inin kapandığını öne süren Denizli Kahveciler Esnaf ve Odası Ahmet Kırmaz, kararı yargıya taşıdıklarını bildirdi.

Kırmaz, “Yıl sonuna kadar, işyerini kapatan kahveci esnafı sayısı 250’yi bulur. Önceleri üç bin kişinin karnını doyurduğu kahvehanelerden şimdi bin kişi ancak geçimini sağlar duruma geldi. Sigara yasağını uygulayanlar kahvecileri asgari ücretle istihdam etse hepimiz bugün işyerimizi kapatmaya hazırız” dedi.

İnandırıcı değil

Uşaklı kahveci esnafının işyerini kapattığını inandırıcı bulmayan Sigarayla Savaşanlar Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise şunları söyledi:
“Aynı açıklamaları İstanbul’da da dinledik. Sigara firmaları, söylentilerle zihinleri bulandırmak için çırpınıyor. Sigara yasağından dolayı hiçbir işletme zor duruma düşmedi. Sigara yasağında küçük bir düzenleme yapılabilir. Sigara içenlere özel havalandırmalı bölüm yapılırsa bu sorun kökten çözülür.”

Haberin Devamı

Sivil ekiplerle duman avcılığı
Ferah IŞIK, (DHA)

DENİZLİ İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, geçen 19 Temmuz’da başlayan genişletilmiş sigara yasağının ardından 3’er kişiden oluşan, polis ve zabıta görevlilerinin de yer aldığı 20 ekiple denetim yaptıklarını bildirdi.
Dört ayda 3 bin 797 kuruluşun denetlendiğini belirten Taş, şunları söyledi: “3 bin 323’üne uyarılarda bulunuldu. Denetime alınan 277 resmi kuruluş ile ilgili olarak da tutanak hazırlandı. Sigara yasağına uymadığı tespit edilen 4 işyerine 2 bin 400 lira, 23 kişiye de toplam bin 587 lira ceza kesildi. Bundan sonra daha etkili olması için denetimlere sivil ekiplerimiz katılacak.”
“Sigara Bırakma Poliklinikleri” oluşturduklarını ifade eden Taş, “İl merkezi ve ilçelerdeki 14 devlet hastanemizin bünyesinde sigara bırakma poliklinikleri hizmet veriyor. Geride kalan 4 aylık dönemde polikliniklerimize 460 kişi sigarayı bırakmak için başvurdu” diye konuştu.0212usak03-(Salt-Okunur)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!