Sibel'e el ver

Güncelleme Tarihi:

Sibele el ver
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 01:36

Sibel Kula 25 yıl önce ehliyetsiz bir sürücünün yol açtığı kazada felç oldu, 8 yıl yatağa bağlı yaşadı.

Haberin Devamı

SİBEL Kula, mankenlik yaptığı 25 yıl önce ehliyetsiz bir sürücünün yol açtığı kazada felç oldu, ama adı azimle anılıyor. Sibel, yeniden ayağa kalkabilmek için yılmadan mücadele ediyor. ‘Yürümek değil, koşmak istiyorum’ diyen Sibel için umut Lüleburgaz’daki özel bir hastanede doğdu. Yazdığı kitapları, çizdiği resimleri internetten satarak tedavisinin bir kısmını karşılayabildi.

PARMAKLARINI OYNATTI
Tedavisi olumlu sonuç verdi ve ayak parmaklarını oynatabildi. Ancak maddi sorunlar yakasını bırakmadı ve tedavisi yarım kaldı. ‘Her şeyin başı paraya dönüyor’ diyen Sibel umudunu hiç yitirmedi. Kendisine yardımcı olabilecek insanların varlığından emin olan Kula, “Fizyoterapistin saati 150 TL’den başlıyor. Aylık masrafım 4 bin TL. Gerekli cihazlarla 6 aylık tedavimi için i toplam 50 bin TL gerekiyor. Sonraki tedavi masraflarım için 300 bin TL yeterli. Ancak bu aşamada karşılamam mümkün değil” diyor.

Sibele el ver

YILMADAN TUTUNDUM
Kazadan sonra 8 yıl yatağa bağlı yaşayan Sibel, “Kazadan 5 sene önce babamı kaybettiğim için zaten maddi açıdan kötüydük. O dönem vücudumun hiçbir yerini oynatamıyordum. Ancak yılmadım ve hayata tutundum. Tutmayan ellerimle resim yaptım” diye konuştu. Devlete pek çok kez başvurduğunu, ancak cevap gelmediğini söyleyen Sibel, asıl tedavi sürecinin şimdi başladığını belirterek, şunları söyledi

"ÖZEL CİHAZ GEREK"
“25 yıl sonra yeniden hareketlenmeye başlayan kaslarımı güçlendirmek için fizik tedavi uzmanı eşliğinde parapodyum cihazı ile egzersiz yapmam gerekiyor. Sinirlerimin uyarılmaya devam etmesi için ‘Compex’ cihazını alarak evde tedavimi görecek ve yeni bir aşamaya geçeceğim.” 15 yıl boyunca kirasını ödeyen iş adamının da bu yardımdan zorunlu vazgeçmesiyle de şok yaşayan Sibel, “Sekreteri beni arayıp artık ödeme yapamayacağını söyledi. Allah ondan razı olsun, ancak artık böyle de bir sorunum var” diye konuştu. Tüm hayırseverleri yardım gecesine bekleyen Sibel, ayağa kalkmak için yılmadan çalışmaya devam edeceğini belirtti.
Sibele el ver

HAYDİ GECEYE
Kültür Kentleri Birliği bugün Bostanlı Altınbalık Restoran’da saat 20.00’de özel etkinlik düzenledi. Pınar Aydemir müzikleriyle, Renin Yükseler piyanosuyla destek verecek. Aralarında Tayfun Talipoğlu, Canan Tan, Nurcan Benli gibi isimlerin de yer alacağı 20 yazar da kitaplarını imzalayarak elde ettiği geliri Sibel Kula’ya devredecek. Bilet fiyatları 50 TL olan etkinliği İlkay Kıyak sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!