Şeytanca soygun

Güncelleme Tarihi:

Şeytanca soygun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

ATM'lerin haznesini kağıt sıkıştırıp bozan, irtibat telefonunun içine cep telefonu yerleştiren, ardından da kredi kartı sıkışan müşteriyi arayıp şifresini öğrenerek dolandıran 5 kişilik şebeke çökertildi

İZMİR’de dört ay önce yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu dedektifleri, telefonun kayıtlarından yola çıkarak Erhan Aygün'ü (27) yakaladı.

GÖZLEM altına alınan Aygün, suçunu itiraf etti; ‘‘Para çekmeye gelen müşterinin hazneye soktuğu kredi kartı sıkışınca, kendimize yönlendirdiğimiz telefonu arayıp banka görevlisi gibi davranıyorduk. Müşterinin adını, kredi kartı numarasını ve şifresini öğrendikten sonra (Kartınızı güvenlik nedeniyle bloke ediyoruz. Yarın bankaya uğrayıp alabilirsiziniz) diyerek telefonu kapatıyorduk. Müşteri ATM başından ayrılınca da gidip özel bir testere yardımıyla sıkışan kredi kartını çekip, başka bir şubeden hesaptaki paraları çekiyorduk’’ dedi.

Ankara'da elegeçti

ERHAN Aygün'ün ifadesi doğrultusunda operasyonu genişleten ekipler, şebekenin elebaşı Ayhan Büyükturan'ın (32) ile suç ortakları Abdülkadir Erdoğan (21), Hüseyin Doğanay (24) ile Abdulkadir Berk'i (32) Ankara'da ele geçirdiler. Sanıklar bugüne kadar Ankara'da 22, İzmir'de de 19 ayrı banka şubesini bu yolla soyduklarını ve yaklaşık 35 - 40 milyar lira haksız kazanç elde ettiklerini itiraf ettiler.

Tatbikat yaptırıldı

Ayhan Büyükturan'ın elebaşılığını yaptığı ATM çetesine dün tatbikat yaptırıldı. Çalışma stillerini en ince ayrıntısına kadar anlatan şebeke elemanları, bu işi 4 yıldır yaptıklarını itiraf ettiler. Bu arada, şebekeye 400 milyon lirasını kaptıran turizmci Özlem Özgönül (26) Bozyaka'daki Asayiş Şubesi'ne gelerek şikayetçi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!