Sevimli dostlar aç kalmasın diye

Güncelleme Tarihi:

Sevimli dostlar aç kalmasın diye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:51

HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilciliği ile Kırçiçeği restoran zinciri, yemek artıklarını sokak hayvanlarına ulaştırmak için örnek bir projeye imza atarak, “Sen yiyemezsen ben yerim ki” kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Proje, Kırçiçeği’nin Alsancak Şubesi’nde tanıtıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, HAYTAP İl Temsilcisi Esin Önder, Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fevziye Kanat, sanatçı Yüksel Ünal, Kırçıçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad Yağmur katıldı.


Şeker Ağa tasarladı
Kırçiçeği, kampanya süresince, bir reklam şirketi de bulunan, ‘Muhteşem Yüzyıl’ın ‘Şeker Ağa’sı Yüksel Ünal’ın tasarımının yansıdığı tabaklarla servis yapacak. Tabaklardaki “Sen yiyemezsen ben yerim ki” yazısıyla sokak hayvanlarının beslenmesine katkıda bulunmak amacıyla farkındalık yaratılacak. Kırçiçeği’nin İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Muğla’nın da aralarında bulunduğu farklı kentlerdeki 16 şubesinde tabakta kalan yiyecekler sokaklarda ve barınaklardaki hayvanlara gönderilecek.

Haberin Devamı


3 bin 200 tabak
HAYTAP İl Temsilcisi Esin Önder, “Teklif Kırçıçeği’nden geldi. Çeşitli şehirlerdeki şubelerinde her gün 3 bin 200 tabak masalara konulacak. Müşterinin yiyemediği yemekler bu tabaklara konulacak. Tabaklardan toplananlar gönüllü hayvanseverler tarafından hem sokaklarda, hem de barınaklarda yaşayan sahipsiz dostların beslenmesi için ulaştırılacak” dedi. ? Mustafa OĞUZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!