Sergilerden

Güncelleme Tarihi:

Sergilerden
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Öğretmen ressamın teması kadınlar

AYDIN Güzelhisar İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Mehmet Emin Acun, 5'inci kişisel sergisini kadınlara ayırdı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sulu ve yağlıboya 29 çalışmasını beğeniye sunan Acun'un sergisini ilk gününde Vali Muharrem Göktayoğlu ile çok sayıda sanatsever gezdi. Acun, çalışmalarında sömürülen, ezilen, yıpranan, yalnız kadının yanısıra üretken, doğurgan ve güzel kadını da konu aldığını belirtti. Sergi 15 Mart'a kadar açık kalacak.

Yalçın ATA

Demirci, yalnız insanları seçti

RESSAM Hacı Demirci, son dönemde yarattığı eserlerini Başak Sigorta Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Sanatçının yağlıboya resimlerinin konusunu, kent yaşamı içinde giderek yabancılaşan, duyarlılıklarını yitiren, yalnızlaşan insanlar oluşturuyor. Sanat eğitimi veren çeşitli kurumlarda eğitimci olarak da çalışan Hacı Demirci, çalışmalarını halen Ankara'daki atölyesinde südürüyor. Sergi 16 Mart'a kadar görülebilir. Serkan CİNGİCİK / İZMİR (DHA)

Türk ve Yunan ortak sergisi Franko’da

ADNAN Franko Sanat Galerisi, Türk ve Yunan sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergiye suluboya çalışmalarıyla katılan İlker Berk, eserlerinde tarihi binalara akrilik yağlı boya ve suluboya ile renk verdiğini belirtiyor. Yunan fotoğraf sanatçısı Yannis Karanikolas ise, kendi ifadesiyle ‘‘aşık olduğu'' Cunda Adası'nın eşsiz görüntülerini objektifinden sanatseverlere aktarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!