Sergilerden...

Güncelleme Tarihi:

Sergilerden...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Selahattinler’in sergisi İş Sanat’ta

İŞ Bankası Sanat Galerisi, Selahattin Demir ve Selahattin Gökoğlan'ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Antalya Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğretmenlik yapan sanatçı Selahattin Gökoğlan, ‘‘pıynar'' adındaki Akdeniz bitkisinin köklerini kullanarak yaptığı heykelleri sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Sergiye resimleriyle katılan diğer sanatçı Selahattin Demir ise, Anadolu'nun kırsal kesim yaşantısını, milli örf ve adetlerini işlediği çalışmalarını tablolarına yansıttığını belirtiyor. Eserleri 3 Mart'a kadar görülebilir.

Sorgulayan görüş

RESİM sanatçısı Ayşe Topçu, 8. sergisini TÖMER'de açtı. Doğadan ve toplumdan kopuk olmayan olayların insanlar üzerindeki etkisini eserlerine yansıtan sanatçı, sergideki 16 çalışmasını yağlıboya tekniğiyle oluşturmuş. ‘‘Yaşamak, bir sanattır'' diyen Ayşe Topçu, sanatçının hayatı sorgulamaya ve anlamaya çalışan kişi olduğuna dikkat çekiyor.

Doğal esintiler

RESSAM Abit Güner, son dönem çalışmalarından oluşan sergisini Leonardo Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Sanatçı, yağlıboya tekniğini kullanarak yaptığı 32 çalışmasında bütün etkilerin dışında kalmaya özen gösterdiğini belirtiyor. Çalışmalarına halen Trabzon'daki atölyesinde devam eden Güner, resme ilişkin bütün değerlerinin, bozulmasına meydan vermediği kendi yeteneğinden, el becerisinden, doğaya ve dış gerçekliğe yönelik kişisel gözlemlerinden kaynaklandığını söylüyor.

Anadolu Kadını ve modelin yansıması

BORNOVA Çamkıran Sanat Galerisi'nin sahibi Aysel Çamkıran ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Ayhan Çetin, Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde ortak bir sergi açtı. 22. kişisel sergisini açan Aysel Çamkıran, yağlıboya tekniğini kullanarak yaptığı resimlerinde Anadolu Kadını'nı işliyor. Sergide çalışmaları bulunan diğer sanatçı Ayhan Çetin ise, renkçi bir sanat anlayışına sahip olduğuna dikkat çekerek, modele dayalı resim çalışmaları yaptığını söylüyor. Her iki sanatçının çalışmaları 29 Şubat'a kadar görülebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!