Seramikte de dijital devri

Güncelleme Tarihi:

Seramikte de dijital devri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 00:00

Türkiye’yi dijital baskı teknolojisiyle tanıştıran Ege Seramik, ‘Digital Tile’yi dünya seramik sektöründe tanınmış bir marka haline getirmek için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde doğa kadar gerçek mekanlar yaratma hedefiyle üretim yapan Ege Seramik, ‘Digital Tile’ koleksiyonu ile sektörde bir adım öne çıktı. Çok detaylı görüntülerin ürün yüzeyine aktarabildiği dijital baskı teknolojisi,  geleneksel baskı tekniklerinde 1 milimetre rölyef derinliklerine işlenebilen rengi, 5 milime çıkarıyor. Bu sayede ürün yüzeyinde oluşturulan derinlik ve görsel etki çok daha zengin, vurgulu ve doğal olurken, seramik yüzeylerde tasarım alanı da 1 metrekareden 10 metrekareye çıkabiliyor.
Tüm dünyada trend olan doğal taş dokulu ürünlerin, özellikle mermer, traverten dokuları ve zengin renklerinin Ege Seramik Digital Tile koleksiyonunda öne çıktığını belirten Genel Müdür Göksen Yedigüller, bu yıl hedeflerinin 2011’de yaptıkları çalışmaları bir üst kademeye taşımak olduğunu söyledi. Sektördeki arz fazlasına rağmen kaliteli zengin ürün portföylerini, dinamik satış kanalı ve iyi hizmet anlayışıyla birleştirerek hedeflerine ulaşmayı planladıklarını vurgulayan Yedigüller, “Bu anlamda üretimden pazarlamaya kadar olan tüm süreçlerde hedeflerimizi gerçekleştirmek için gerekli tüm faaliyetler ve organizasyonları planladık. 2012’den beklentimizin oldukça yüksek olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

İHRACATA YÖNELİK

Geçen yıl 193 milyon TL ciro yapan Ege Seramik’in 24 milyon 500 bin metrekarelik üretim kapasitesinin yüzde 40’ı ihracata yönelik. 50’den fazla ülkeye ihracat yapan şirket, bunu daha da geliştirmek için faaliyetlerini hızlandırdı. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara aralıksız katılan Ege Seramik, bir yandan dijital baskı teknolojisi yatırımlarına devam ederken, bu alandaki gelişen teknolojiyi de izliyor.

TEKNOLOJİ YATIRIMI

1972 yılında İbrahim Polat tarafından kurulan Ege Seramik, 1975’te üretime başladı. 1980 sonrası hızlı bir gelişim sürecine giren firma 2009’da Türkiye’de dijital baskı teknolojisini uygulayan ilk firma oldu. Bu alandaki liderliği devam eden Ege Seramik, 550 bin metrekarelik üretim tesislerinde yıllık 24 milyon 100 bin metrekare üretim kapasitesine sahip. Teknoloji, tasarım ve kalite standartlarına ağırlık verern şirket, yurt içi ve yurt dışında önemli pazar paylarına ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!