Seralar kimlik bunalımında

Güncelleme Tarihi:

Seralar kimlik bunalımında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2010 00:00

Tarım Bakanlığı’nın ‘sanayici’, Sanayi Bakanlığı’nın ise ‘tarımcı’ olarak gördüğü modern seracılar, muhatap olacak merci bulamadıkları için yatırımların durduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

SANAYİ ve Tarım Bakanlığı arasında kalarak kimlik bunalımına giren modern seraların büyüme hızı düştü. Son iki yıldır yüksek elektrik fiyatı, imar izni ve iş kanunu gibi sorunlar 2002’den beri hızla büyüyen sektörün gelişimini durdurdu. Sorunlara çözüm bulmak için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na gittiklerinde ‘Siz sanayicisiniz’ diye geri çevirilen sektör temsilcileri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yöneldiklerinde ise ‘Tarımcısınız’ yanıtıyla geri döndürülünce kimlik sorunu yaşamaya başladı.
Yaklaşık 30 firmanın faaliyet gösterdiği sektörde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu yıl 4 firma el değiştirdi. Sorunlara çözüm bulunmazsa önümüzdeki dönem kapanmaların da gündeme geleceğini belirten Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şentürk, sözkonusu 30 firmanın 5 bin dönümlük topraksız alanda üretim yaptığını ve yaklaşık 6 bin kişiye iş imkanı sunduğunu ifade etti. Şentürk, “Sorunların çözülmesi halinde sektörün hedefi 2015’de 50 dönüm alanda üretim yapılması yönünde. Bu 2 milyar dolarlık bir ihracat anlamına geliyor. Şu anda ihracat 200 milyon dolar civarında. Rakamlar sektörün gözardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!