Sen yapma bari hocam

Güncelleme Tarihi:

Sen yapma bari hocam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2013 00:00

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, AK Parti'yi suçladı.


CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, Suriye’den gelen mültecilerin, İzmir’in riskli mahallelerinde nüfusa kaydettirildiğini, bu kişilere seçimde AK Parti için oy kullandırılacağını iddia etti. Güler’in iddiası, AK Parti’den tepki gördü.
 AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, “Bu kadar saçma bir şey olamaz. CHP’nin korkuları bitmez. Onlara kalsa Türkiye hala korkularıyla yaşıyor olurdu. Bir partinin oy kaygısıyla böyle birşey yapacağını düşünmek ancak bunalıma girince olur. CHP içindeki ‘ulusalcı’ ve diğerlerinin kavgası dışarıya böyle yansıyor”, Aydın Şengül ise “CHP pananoyası bu. Akşam kabus mu gördü ki sabah böyle şeyler söyledi? İspat etmesi konusunda biz de kendisine gereken desteği vermeye hazırız. Bunlar CHP’nin telaşa kapıldığının göstergesi. Bu tür bahanelere sarılmasınlar” dedi.
İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise Suriye’den gelenlerin hukuki statüsünün ‘mülteci’ değil ‘sığınmacı’ olduğuna dikkat çekerek, kamu yönetimi profesörü olan Ayman’ın kendisini şaşırttığını söyledi, “Sen yapma bari hocam. Senin gibi entellektüel birinden bunu duymak beni çok üzdü” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!