Selçuk’ta renkli günler başladı

Güncelleme Tarihi:

Selçuk’ta renkli günler başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

İzmir’in Selçuk İlçesi’nde geleneksel hale gelen ve Ege Bölgesi’nin en büyüğü olarak kabul edilen 30. Selçuk-Efes Deve Güreşleri Festivali başladı.

Haberin Devamı

İstasyon Meydanı’nda kurulan kıl çadır önünde düzenlenen törende konuşan  Selçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Metin Çıtak, esnaf ve ilçe ekonomisi düşünülerek etkinliğin üç güne yayıldığını bildirdi.

Kaymakam Ayhan Boyacı, deve güreşlerinin kış mevsiminde yapıldığı bölgelere ayrı bir hareketlilik getirdiğini belirtti. Deve güreşleri için zaman zaman “hayvanlara eziyet yapılıyor” iddiaları bulunduğunu kaydeden Boyacı, “İzmir Valiliği ve Hayvan Koruma Derneklerinin oluru vardır. Güreşlerin yararlı olduğu teyid edilmiştir” dedi.

En süslüsü seçilecek

Konuşmaların ardından geleneksel keşkek yapıldı, deve güreşleri ile ilgili bir fotoğraf sergisi açıldı. Törene katılanlar daha sonra “Kervan Molası” adı verilen etkinliğe katıldı. Bu çerçevede önde bir eşek, arkasında yavru deve (Dorum), onun da arkasında anne deve (maya) ve çift hörgüçlü devenin (Buhur) katıldığı kervan meydanda gezdirildi.

Haberin Devamı

Festivalde bugün İstasyon Meydanı’nda “Altın havan en süslü deve yarışması” yapılacak ve çarşı podyuma dönecek. Akşam da deve sahipleri tanışma ve dayanışma yemeğine katılacak. Yarın da Selçuk-Pamucak deve güreşi sahasında birbirinden namlı 116 deve 58 ayrı güreş yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!