Sel felaketinin sorumlusu benim

Güncelleme Tarihi:

Sel felaketinin sorumlusu benim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

Denizli’de yaşanan sel felaketinin ardından yaralar sarılmaya devam edilirken, AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, yaşanan olumsuzluğun sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.

“Sel felaketinden önce gerekli tedbirleri almalıydık” diyen Zeybekci, olağanüstü bir gün yaşandığını belirterek, “Akşam saatlerinde başlayan ve bir saat süren afet diyebileceğimiz ölçüde bir yağış yaşandı. Bu süre zarfında metrekareye 62 kilogram yağış düştü. Şu ana kadar uzun süre içinde alınmış en yoğun yağmur oldu. Bu yağış sonucunda şehrin birçok yerinde sıkıntılar yaşandı. Yaşamış olduğumuz sıkıntıların en dramatik olanı Fatih Köprülü Kavşağı oldu. Yağışın başlamasıyla 153 belediye ihbar hattına 338 ihbar geldi ve yardım talebinde bulunuldu. Bunların hemen hemen tamamına ulaşıldı. Henüz tam olarak ihtiyaçları giderilemeyen yerler var. Bu yaşadığımız sıkıntının en büyük sebebi yoğun yağış. Ancak bunda şahsımın ve belediye başkanlığımın sorumluluğu asla gözardı etmiyoruz. Şu anda görevde olan bir belediye başkanı olarak tüm olumsuzlukların sorumluluğunu üzerime alıyorum. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Daha fazla tedbir alınmalıydı. Sıkıntı yaşadığımız bölgelerde bunu daha önceden görebilirdik” dedi.
Zeybekci, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in, yaşanan felaket sırasında yanına gelip, ‘Geçmiş olsun, bizim yapacağımız bir şey var mı’ diye sorarak büyük bir nezakette bulunduğunu belirterek, “Maalesef bazıları da sel felaketinde insanların ölmemesine üzüldü. Kenti sular basıyor sevinenler oldu. Bu durumu siyasi ranta çevirmek isteyenler var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!