Sekreter Ziyarette gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Sekreter Ziyarette gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 00:00

5 ilde jandarmanın düzenlediği operasyonda, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlılardan sekizi, savcının yaptığı itiraz üzerine gözaltına alınıp, tutuklandı.

Haberin Devamı

İZMİR’in de aralarında bulunduğu beş ilde jandarmanın 20 gün önce düzenlediği operasyonda, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlılardan yedisi savcının yaptığı itiraz üzerine tekrar gözaltına alınıp, tutuklandı. Cumhuriyet Savcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı’na giden ihbar mektubundaki bir ilköğretim okulunda PKK propagandası yapıldığına yönelik bilgiler üzerine araştırma başlatılmıştı.
 6 aylık sıkı takip
 Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından 20 gün önce İzmir, İstanbul, Manisa, Ankara, Van illerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında bir müdür yardımcısı 20 öğretmen, iki hemşirenin de bulunduğu toplam 35 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların görev yaptıkları İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il merkezindeki ve köylerdeki 20 okulda, Eğitim Sen Konak ve Karşıyaka şubelerinde, ayrıca 38 evde arama yapılmıştı.
14 kişi tutuklandı
Jandarma Komutan-lığı’ndaki sorgularında 5’i serbest kalan zanlılardan 28’i ise, PKK’nın KCK (Koma Civaken Kürdistan) Türkiye meclisi yapılanmasının siyasi kanadında görev yaptıkları gerekçesiyle adliyeye sevkedilmiş, 14’ü tutuklanmış, 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!