Şeker gibi tatil

Güncelleme Tarihi:

Şeker gibi tatil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bayram ve yılbaşı tatili birleşince Ege kıyıları gözde oldu. Turistik işletmeler, tatilciler için paket programlar hazırladı, doluluk yüzde 90’a ulaştı.

EGE'de kış sessizliğine bürünen sahil kentlerindeki yıldızlı tesisler, 10 günlük tatille canlandı. Yılbaşı balosunu da içine alan paket programlar hazırlandı, Ege Bölgesi, tatilcilerin baş tercihlerinden oldu.

Sefer takviyesi

BODRUM'da oteller yüzde 90 doldu. Türk Hava Yolları, İstanbul'dan Milas-Bodrum Havaalanı'na tatil boyunca günde 3 sefer ekledi. Otobüs firmaları da İstanbul ve Ankara'dan ek sefer koydu, biletler şimdiden satıldı.

Otel kiralanıyor

SIKINTILI sezon geçiren Kuşadası'nda da büyük otellerin doluluk oranı yüzde 80-100'e ulaştı. Boş yeri kalmayan bazı işletmeciler, küçük oteller kiralayarak yatak satmaya başladı. Yoğun ilgiye turizmciler bile şaşırdı.

Turizmci gülüyor

GÜNEY Ege Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Karacan, Marmaris'teki turizmcilerin müşterilerini memnun etmek için hazırlıklarını hızla sürdürdüğünü belirterek, ‘‘Açık olan otellerde yüzde 80-90 rezervasyon tamam. Havaların iyi gitmesiyle turizmci umduğunu bu 10 günlük tatilde bulabilir’’ dedi.

FETHİYE Otelciler Derneği (FODER) Başkanı Muzaffer Konakçı da ‘‘Yılbaşı tatili Fethiye'de hareketli bir dönem geçirteceğe benziyor. Açık oteller paket program hazırladı. Şu ana kadar otellerin yüzde 60'ı için rezervasyon yapıldı. Tatile kadar tam dolar’’ diye konuştu.

KUŞADASI Adakule Otel İşletme Müdürü Ufuk Sönmezgül, ‘‘Otelimiz doldu. İkinci bir otel kiralayarak oda satıyoruz. 10 günlük tatil ada esnafının yüzünü güldürecek. Biz bar ve meyhanelerimize dışarıdan da rezervasyon alıyoruz’’ dedi.

DENİZLİ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Halit Polat, ‘‘Yeni yılda Pamukkale ve Karahayıt'taki otellerin yüzde 80'inde yabancı turistler konaklayacak. Yılbaşı balosu için rezervasyonlar bir ay önceden bitti’’ dedi.

İzmir'de yılbaşı

UZUN bayram ve yılbaşı tatiline hazırlanan İzmir'de yoğunluk beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda. Özel mönü, süsleme ve paket programlarıyla müşteri çekme yarışına giren oteller farklı seçenekler hazırladı. Hilton, Büyük Efes, Prenses, Ege Palas otelleriyle gözde eğlence yerleri yılbaşı hazırlıklarını tamamlayarak, geri sayım düğmesine bastı.

HİLTON OTELİ

WİNDOWS On The Bay Restoran'da Sundance Orkestrası'nın müziğiyle zengin mönü ve limitsiz yerli içkinin dahil olduğu program kişi başı 60 milyon lira.

BARBAROS Balo Salonu'nda ise Voice Orkestrası'nın canlı müziği eşliğinde, Türk mutfağından zengin mezeler, karides böreği, bulgur köftesi, bademli levrek füme, dana fileto, sürprizler ve limitsiz yerli içkinin dahil olduğu mönü kişi başı 49 milyon lira.

COLONADE Restoran'da açık büfe ve limitsiz yerli içki dahil olmak üzere kişi başı fiyatı 35 milyon lira. Ayrıca, 32. katta İzmir'e 110 metre yüksekten bakarak yeni yılı dans ederek karşılayabilirsiniz. Disco 2001'de DJ Faruk'la bir içki dahil eğlence kişi başı 20 milyon lira.

HİLTON'da çocuklar için oyun odası, animatörler, uyku odası ve özel eğlence hazırlandı. Yılbaşı yemeği ve içecekler dahil kişi başı 10 milyon lira.

KONAKLAMAK isteyenler için ise bayram ve yılbaşı paketi hazırlandı. Tek kişi bir gece fiyatı 100, çift kişi fiyatı ise 120 dolar. Yılbaşı özel uygulaması ise tek veya çift kişi için 75 dolar.

BÜYÜK EFES OTELİ

ÇATI'daki yılbaşı balosunda canlı müzik eşliğinde, özel mönü, limitsiz yerli içki ve şampanya kişi başı 45 milyon lira. Eğlenceye disko Meyhane Club'ta devam etmek isteyenler için balodan sonra giriş kişi başı 10 milyon lira.

MEYHANE Club'ta DJ eşliğinde müzik, limitsiz yerli içki, kruditler ve gece yarısı çorbası kişi başı 17,5 milyon lira. Çocuklar için palyaço ve babysister eşliğinde özel mönü 15 milyon lira. Ayrıca, yeni yıl balosuna katılan müşteriler yeni yılın ilk şampanyalı brunch ile birlikte iki kişilik oda 60 milyon lira.

PRİNCESS OTEL

AŞÇIBAŞI Nevzat Usta'nın hazırladığı zengin yılbaşı mönüsü, limitsiz yerli içki Roof'ta Altay ve Mezdeke'yi izlemek isteyenler kişi başı 35-60 milyon, tavernada Erdinç ve Mezdeke'yi izlmek isteyenler 30 milyon ödeyecek. Çocuk balosu ise 20 milyon lira. Konaklamak isteyenler için bir gecelik iki kişilik paket program 200 milyon lira. Prıncess Cluta ise Hande Yener ve Rober Hatemo'nun çıkması bekleniyor.

EGE PALAS

BALO salonunda gala yemeği, limitsiz yerli içki, Grup+1, fasıl, oryantal kişi başı 35 milyon lira.

PANAROMA Restoran'da özel mönü, limitsiz yerli içki, Türk Sanat Müziği, fasıl, oryantal 40 milyon, Haşmet Bar'da aperatifler, limitsiz yerli içki, gitarist, oryantal ve DJ 20 milyon lira.

CECE Bar'da Arzu sahneye çıkacak. Porto ve Outside'da İzmirli gençlerin buluşma noktası olacak. İzmir'in ünlü restoranı EGS Park Mavişehir'deki Ristorante Di Mario'da canlı müzik eşliğinde zengin mönüsüyle yeni yılı hazırladığı sürprizlerle kutlayacak.

NEREDE - KAÇ LİRA

BODRUM

The Marmara (5 yıldız): Kişi kişi geceliği 200, iki kişi 210 dolar. Gala yemeği, Oksijen Radyo'nun DJ'yi Yakuza katılımıyla 190 dolar.

Samara (5 yıldız): 5 gün, tek kişi yarım pansiyon 330-420 milyon lira, iki kişi 440-560 milyon lira. Gala yemeğinde canlı müzik, limitsiz yerli içki. 10 günlük paket: Tek kişi 510-660 milyon lira, iki kişi 680-880 milyon lira,

Karia Princess (5 yıldız): 5 gün, bir kişi 248-330 milyon, iki kişi 372-495 milyon, suit 770 milyon lira, 10 günlük paket, tek kişi 330-440 milyon, iki kişi 495-660 milyon lira, süit 1 milyar 45 milyon lira. Gala yemeğinde canlı müzik, limitsiz yerli içki

Marina Vista (4 yıldız): 7 gün, Yarım pansiyon tek kişi 345 milyon, iki kişi 485 milyon lira, gala yemeği 100 mark, canlı müzik, açık büfe.

Azka Otel (4 yıldız): 7 gün, bir kişi yarım pansiyon 295 milyon, iki kişi 590 milyon lira. Gala yemeğinde Reyhan Karaca sahne alacak.

Mavi Otel (3 yıldız): 5 gün, Bir kişi yarım pansiyon 180 milyon, gala yemeğinde canlı müzik, fasıl, Rus Revüsü.

Flora Otel (3 yıldız): 5 gün, Tek kişi 103 milyon 500 bin, çift kişi 207 milyon lira. Yarım pansiyon, gala yemeği açık büfe.

MARMARiS

Mares Otel (5 yıldız): 5 günlük, tam pansiyon, kişi başı bir günlük 50 milyon lira.

Elegance Otel (4 yıldız): 5 günlük, yarım pansiyon, bir gecelik fiyatı 55 milyon lira.

Karacan Beach (3 yıldız): 5 günlük, yarım pansiyon, bir gecelik fiyatı 35 milyon lira.

Martı Tatil Köyü: Tam pansiyon kişi başı, bir günlük 65 milyon lira

KUŞADASI

Pine Bay (5 yıldız): 5 gün, yarım pansiyon, balo dahil 165 milyon

Tusan Otel (5 yıldız): 5 gün, yarım pansiyon, 170 milyon lira

Adakule Otel (5 yıldız): 5 gün, yarım pansiyon, 150 milyon

Fantasia Otel (5 yıldız): 5 gün, yarım pansiyon 177 milyon

Festival Otel (4 yıldız): 5 gün, yarım pansiyon, balo dahil bir kişi 77 milyon lira.

Batıhan Otel (4 yıldız): 4 gün, yarım pansiyon, balo dahil bir kişi 99 milyon

Derici Otel (3 yıldız): 5 gün, yarım pansiyon, balo dahil, 110 milyon lira

FETHİYE

Ölüdeniz Tatil Köyü: Bir kişi tam pansiyon geceliği 32 milyon 900 lira.

Otel Meri (4 yıldız): 5 günlük, tam pansiyon, kişi başı gecelik 25 milyon, 7 günlük pakette geceliği 22 milyon, 9 günlük pakette 19 milyon lira.

Likya World Tatil Köyü: Tek kişi, tam pansiyon tatil köyü bölümünde 47 milyon 900 bin, otel bölümü 64 milyon 900 bin lira.

Otel Doruk (3 yıldız): Kişi başı yarım pansiyon geceliği 15 milyon lira.

FOCA

Phokai Otel: Bayramın 1. günü Banu Alkan, 2. ve 3. günü Çoşkun Sabah, 4. günü Seher Dilmaç, 5. günü ve yılbaşı gecesi Yaşar Özel sahne alacak. Programları izlemek kişi başı 45 milyon, iki kişilik oda ise 90 milyon lira.

CENNET DE DOLU

Denizli Pamukkale ve Karahayıt'taki turistik tesisler şimdiden doldu. Fiyatlar şöyle:

Polat Otel (4 yıldız): 5 günlük paket program, yarım pansiyon günlük 50 milyon lira.

Rıchmond Otel (4 yıldız): 5 günlük paket program yarım pansiyon günlük 43 milyon lira.

Colossea Otel (5 yıldız): 5 günlük paket program yarım pansiyon günlük 45 milyon lira.

Lycus River Otel (4 yıldız): 5 günlük program, yarım pansiyon, günlük 43 milyon lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!