Şehit ateşi İzmir'i yaktı

Güncelleme Tarihi:

Şehit ateşi İzmiri yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 14:28

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi’nde bu sabah şehit edilen 31 yaşındaki Uzman Çavuş Sinan Uçan’ın İzmir’in Gaziemir ilçesindeki babasının evine ateş düştü. Öte yandan evinin önünde şehit edilen iki askerden 26 yaşındaki Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu, iki yıl görev yaptığı İzmir’in Tire ilçesinden 2.5 ay önce tayin edilmişti. Üç ay önce bir oğlu dünyaya gelen Astsubay Topçuoğlu’nun şehit olması, Tire’deki eski çalışma arkadaşları ve sevenlerini yasa boğdu.

Haberin Devamı

Acı haberi İl Jandarma Komutanlığı ve Kaymakamlıktan gelen heyet aslen Erzincalı olan ancak, İzmir’in Gaziemir ilçesinde oturan işçi emeklisi baba Celalettin Uçan’a iletti. Acı haberi aldıktan sonra sinir krizi geçiren baba Celalettin Uçan ve anne Türkan Uçan’a heyetle gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Sinan Uçan’ın şehit haberinin gelmesi hemen ardından sokakta toplananlar, şehit evinin bulunduğu iki katlı eve hem de çevresindeki evlere büyük boyutlu Türk bayrakları ve Atatürk posteri astı.

Yalova’da görev yapan şehit uzman çavuşun 3 ay önce ev kadını eşi Sibel Uçan ile Silvan’a giderek göreve başladığı kızı 10 yaşındaki Sudem’i eğitimi için İzmir’deki babasının evine bıraktığı belirtildi. En son Kurban Bayramı’nda İzmir’de bayram tatilini geçiren Sinan Uçan’ın dün ailelesiyle yaptığı telefon görüşmesinde de bulundukları bölgenin sıkıntılı olduğunu, heran saldırı olabileceğini anlattığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Şehit ateşi İzmiri yaktı

Acı haberi duyanlar eve taziye ziyareti için akın etti. Ailenin yakınları baba Celalettin Uçan’ın metanetli durmaya çalıştığını ancak, şu an için açıklama yapmak istemediğini basın mensuplarına aktardı.

Şehit uzman çavuşun bir erkek kardeşinin Urfa’da öğretmenlik yaptığı, kız kardeşinin de İzmir’de hemşire olduğu belirtildi. Şehit Sinan Uçan’ın yarın Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde cuma namazı ardından yapılacak tören ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehit ateşi Tire’yi de yaktı

Kamuran KIZILBOĞA/TİRE (İzmir), (DHA)

Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı’nda görevli olan 31 yaşındaki Uzman Çavuş Sinan Uçan ile Astusubay Tolga Topçuoğlu, bu sabah göreve gitmek üzere, ilçenin Bahçelievler Mahallesi’ndeki Şirinevler Sitesi’ndeki evlerinden çıktı. Sitenin bahçesindeki otomobillerine binmeye hazırlanan Uçan ve Topçuoğlu, PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Silah sesleri üzerine balkona çıkan Aysun Topçuoğlu, eşini vi silah arkadaşını kanlar içinde görünce hemen yardıma koştu. Ağır yaralı Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Astsubay Topçuoğlu ile Uzman Çavuş Uçan, doktorların müdahalesine rağmen şehit oldu.

Haberin Devamı

Şehit ateşi İzmiri yaktı

Bir yıllık evli, 3 aylık bir erkek çocuk babası Astsubay Topçuoğlu’nun şehit olduğu haberi bir önceki görev yeri Tire’deki mesai arkadaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Aslen Malatyalı olan Topçuoğlu, ilk görev yeri olan Tire Gökçen Karakol Komutanlığı’nda 2 yıl görev yaptıktan sonra 2.5 ay önce Silvan’a tayin olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!